VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE U PETAK 13. MAJA :: Semberija INFO ::

 

VANREDNA SJEDNICA SKUPŠTINE U PETAK 13. MAJA


Vanredna sjednica Skupštine grada održaće se 13. maja, a odnosi se na odluku za odobravanje novčane pomoći Gradskoj toplani, dogovoreno je na međustranačkom sastanku odborničkih klubova. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević je pojasnio da je na sastanku dogovoreno i da se naknadno, kao dopune, uvrste odluke o finansijskoj pomoći „Vodovodu i kanalizaciji“ i „Banji Dvorovi“.

-Sastanak je sazvan na zahtjev gradonačelnka Ljubiše Petrovića, ali on se nije pojavio na sastanku, što smatram neozbiljnim. Takođe, po navedenim pitanjima finansijske pomoći za ova tri preduzeća, nije iniciran ni sa mnom kao predsjednikom Skupštine, ni klubovima odbornika“, rekao je Đurđević i naglasio da umjesto pisanja po društvenim mrežama, treba da se svi vrate za  normalne tokove komunikacije. Šef  kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović, potvrdio je da je sastanak bio fleksibilan po pitanju dogovora za rješavanje problema u Toplani, jer je neophodno ispoštovati rok za izmirivanje obaveza prema dobavljaču, a po pitanju problema Vodovoda i Banje Dvorovi, kako je rekao, „potrebno je detaljnije analizirati postojeće probleme i u skladu s tim reagovati“. Šef kluba odbornika Miroslav Milovanović podsjetio je da je 2. februara postignuto sudsko poravnanje za plaćanje Toplane prema dobavljaču, a 4. februara je Toplana proslijedila dopis Gradskoj upravi za finansijsu pomoć od oko 610. 000 KM. Dopis je duži period stajao u ladici, a rok za isplatu dobavljaču ističe 15. maja.

-Gradonačelnik da je htio da riješi problem, odmah bi sazvao sastanak, ali to nije učinio, a mi kao odbornici tražimo i da se ispoštuje odluka o ispalti sredstava u iznosu od 300. 000 KM preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, kao i 100. 000 KM „Banji Dvorovi“, rekao je Milovanović dodavši da očekuje da se ove dvije odluke nađu na dnevnom redu vanredne sjednice.