TEHNIČKA ŠKOLA „MIHAJLO PUPIN“ BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

TEHNIČKA ŠKOLA „MIHAJLO PUPIN“ BIJELjINA


Predstavljen dio rezultata učenja i takmičenja

Nastavno osoblje Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini danas je javnosti predstavilo neke od učenika koji su u prethodnom periodu ostvarili zapažene rezultate na tekmičenjima iz nastavnog gradiva i sportskih aktivnosti. Ova škola trenutno broji 1018 učenika i što je još važnije, bilježi trend rasta broja učenika.


-Tehnička škola „Mihajlo Pupin“ stalno podiže kvalitet nastavno-obrazovnog procesa. Tako da su naši učenici u kratkom periodu ostvarili vrijedne rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima. Ovdje imamo troje učenika koji su nedavno pobjedili na republičkom takmičenju iz fizike. Tu su i pobjednice takmičenja u ženskom fudbalu u okviru Malih Olimpijskih igara Republike Srpske kao i učenici koji su ostarili rezultate na takmičenjima iz matematike, programiranja, srpskog jezika, atletike, itd. Naša profesorica, Stana Petrović je dobitnica Svetosavske nagrade za školsku 2020/21. godinu a škola je dobitnik Ordena Njegoša prvog reda uručenog od strane predsjednice Republike, Željke Cvijanović. Sve ovo nam govori da smo na pravom putu obrazovanja naše omladine i razvoja naše društvene zajednice“, rekao je Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole „Mihajlo Pupin“.

Najistaknutiji kandidat za učenika generacije je Nikola Jovović, učenik četvrtog razreda na odsjeku za računarstvo. Pored pokazanog uspjeha tokom redovnog školovanja Nikola je učestvovao i osvajao priznanja na brojnim takmičenjima iz oblasti fizike i programiranja.

-Velika je čast i zadovoljstvo četiri godine pohađati ovu obrazovnu instituciju. Učestvovao sam na mnogobrojnim takmičenjima i moram se zahvaliti svojim profesorima, roditeljima ali i drugarima iz klupe koji su bili moja stalna i neizostavna podrška na putu do svakog uspjeha koji sam postigao“, rekao je Nikola Jovović.

Semberija info