SASTANAK U GRADSKOJ UPRAVI: DOGOVORENA POMOĆ GRADSKOJ TOPLANI :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK U GRADSKOJ UPRAVI: DOGOVORENA POMOĆ GRADSKOJ TOPLANI


Na sastanku, dan prije konačne odluke o novčanoj pomoći  u iznosu od oko 610. 000 KM Gradskoj toplani,  zaključeno je da se odluka i usvoji kako ne bi došlo do još većih problema u ovom preduzeću. Sastanku na kom je ovo i dogovoreno, prisustvovali su gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, potpredsjednik Skupštine Milenko Mitrović, direktor „Gradske toplane“ Rade Hadži Stević, predsjednik sindikata Toplane Saša Stanišić i predstavnici dobavljača energenta koji potražuju sredstva.

U ime Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“, Miroslav Milovanović je ponovio svoj stav da „gradonačelnik nije blagovremeno i iskreno reagovao po ovom pitanju“.
- Stav Koalicije je da se izdignemo iznad političkog mulja koji je na sceni proteklih petnaestak dana i podržaćemo odluku. Takođe, očekujemo da će se u narednom periodu, odnosno, kad bude rebalans budžeta, da se planiraju i sredstva za „Vodovod i kanalizaciju“, Banju Dvorovi“ i „Bijeljina gas“.

Direktor „Gradske toplane“ Rade Hadži Stević izrazio je zadovoljstvo dogovorenim, jer to znači da se rješava urgentan problem preduzeća.
- Moram da podsjetim da sam u prethodnom periodu, dostavio određenu dokumentaciju Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi se ispitalo poslovanje preduzeća u prethodnim godinama i očekujem da se nadležne institucije očituju po tom pitanju“, rekao je Hadži Stević.

Predsjednik sindikata „Gradske Toplane“  Saša Stanišić zahvalio se svima koji su doprinijeli da se izvrši isplata dobavljaču.
- Pred nama je i remont koji ćemo takođe, nadam se, izvršiti uz pomoć Gradske uprave i Skupštine grada, a radnici će ostati na svojim radnim mjestima. Takođe, naši korisnici usluga, na ovaj način neće biti u neizvjesnosti za narednu grejnu sezonu“, rekao je Stanišić.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović  je izjavio da je sastabnak bio konstruktivan i da su se izdigli iznad političkih prepucavanja.
- Prijedlog odluke će biti usvojen na sjednici Skupštine grada, a na taj način ćemo zaštiti i interese radnika preduzeća kao i građana koji koriste usluge preduzeća. Rebalansom budžeta ćemo rješavati ostale probleme u preduzeću, jer javni interes mora biti najvažnji za sve nas“, rekao je Petrović.


Semberija info - O. Stjepanović