Manastir Sveti Vasilije Ostroški Bijeljina: Obilježena krsna slava :: Semberija INFO ::

 

Manastir Sveti Vasilije Ostroški Bijeljina: Obilježena krsna slava


Manastir Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini, danas je obilježio svoju krsnu slavu Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac. Slavi je pristustvovao veliki broj vjernika iz Semberije, Majevice, ali i iz regiona, te predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, Skupštine Grada Bijeljina, Bolnice „Sveti Vračevi“, policije, vojske.



Liturgijom je načalstvovao Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije, uz sasluživanje arhimandrita Gavrila i Danila, protojereja – stavrofora Ljube Bogdanovića i protojereja Aleksandra Tešića, te eparhijskih đakona Nemanje Spasojevića i Lazara Ilića.



Episkop zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije rekao je da misija Svetog Vasilija Ostroškog velika, on čudotvori svojim svetim moštima i da on pomaže svima, bez obzira koje oni vjere bili.

- Dobro je da se na Svetog Vasilija Ostroškog okupljamo i viđamo, ne samo u Bijeljini, nego širom naše Srpske pravoslavne crkve. Živimo u jednom teškom vremenu, kada se ruše sve prethodne vrednosti, sistemi politički, pa i crkveni, a nastaju novi. Druge ljude nećemo terati, da budu ono što mi jesmo, niti da imaju običaje i veru, to nije naše i nikada takvo nešto u istoriji nismo činili, ko ima uši neka čuje, ko ima oči neka vidi, to je naš princip, jevanđelski“, rekao je Episkop zvorničko – tuzlanski gospodin Fotije.



Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva na liturgiji sa svim građanima koji su prisustvovali i rekao da se danas svi trebaju pomoliti za zdravlje svih pravoslavnih hrišćana, a posebno djece.

U obilježavanju slave manastira učestovali su i članovi Hora ,,Srbadija''.


Semberija info - S. Jovanović