Djeca sa Kosova i Metohije u posjeti Gradskoj kući :: Semberija INFO ::

 

Djeca sa Kosova i Metohije u posjeti Gradskoj kući


U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ u Bijeljini od 16. do 23. juna boravi 44 djece iz kosovsko-metohijskih opština Goraždevac, Klina i Gračanica.

Ovo je osma godina za redom da djeca iz ovih opština organizovano posjećuju Bijeljinu i druže se sa vršnjacima, a Gradonačelnik Mićo Mićić danas je za njih organizovao prijem i podijelio im poklone.


- Goraždevac je naša bratska opština, sa kojom smo Povelju o bratimljenju potpisali prije šest godina i sa kojima veoma dobro sarađujemoSva djeca su smještena u našim porodicama, a interesovanje domaćina da ugoste djecu sa Kosova i Metohije bilo je veoma veliko, tako da ni ove godine nije bio problem da im obezbijedimo smještaj. Hvala svima koji su primili djecu i upoznali ih sa znamenitostima našeg Grada - poručio je gradonačelnik Mićić i pozvao djecu iz Bijeljine i njihove goste da njeguju prijateljstvo i u narednim godinama.


Miloš Dimitrijević, predsjednik opštine Peć sa sjedištem u Goraždevcu, je istakao da je Bijeljina još jednom pokazala svoju otvorenost i gostoprimstvo za djecu sa Kosova i Metohije.

Posebno mi je drago što su djeca iz Goražedvca baš ovde u Bijeljini, jer smo mi gradovi pobratimi. Gostoprimstvo semberskih porodica našoj djeci mnogo znači, a djeca koja dolaze više puta u Bijeljinu prihvaćena su kao članovi porodica. Ovih sedam dana slobode veoma su bitni u njihovom djetinjstvu koje nije nimalo bezbrižno. Zato se u ime njihovih roditelja i u svoje ime zahvaljujem na svemu što ste im pružili - naglasio je Dimitrijević.

Za boravak djece iz Metohije i njihove domaćine organizovan je program u okviru kog su bile posjete ustanovama kulture, dan u Eko-kampu "Jezera", kao i druženja uz sladoled i kolače, osvježenje na bazenima Banje Dvorovi za koje su bile obezbijeđene besplatne ulaznice.  


Grad Bijeljina