U OKVIRU REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA :: Semberija INFO ::

 

U OKVIRU REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA


Izgrađena nova kuća za Dušana Tolja

U okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih osoba, danas su predati ključevi novoizgrađene kuće porodici Dušana Tolja u bijeljinskom naselju Patkovača.

Davor Čordaš, direktor Sekretarijata za izbjeglice i migracije u Vladi Republike Srpske tom prilikom je istakao da Vlada Republike Srpske značajno učestvuje u realizaciji regionalnog stambenog programa.

“ Završavamo izgradnju osam stambenih jedinica u vrijednosti od 320.000 KM. Ranije smo izgradili sedam kuća u okviru regionalnog stambenog programa  i trideset stanova iz drugog programa. Završili smo izgradnju stambene zgrade sa 17 stanova, a započeli smo i izgradnju zgrade sa 12 stanova. Ukupno smo izgradili 74 stambene jedinice. Ostaje nam da izgradimo još dvanaest stambenih jedinica i vjerujem da ćemo to završiti do kraja ove ili početkom naredne godine. Od gradonačelnika Petrovića smo čuli da je Gradska uprava spremna za nastavak saradnje sa Vladom Republike Srpske, tako da i dalje ostajemo otvoreni za ovaj vid saradnje. Što se tiče Bijeljine, od početka je postojala izuzetno dobra saradnja. Bijeljina je grad koji je primio veliki broj izbjeglica, što mnogi zaboravljaju. Iako je prošlo više od 25 godina, u situaciji smo da određeni broj porodica  danas može ponovo imati svoj krov nad glavom”, istakao je Davor Čordaš.


Gradonačelnik Ljubiša Petrović izjavio je da će uspješna saradnja sa Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica biti nastavljena i u narednom periodu.

 “Grad Bijeljina je obezbijedio sve neophodne dozvole i saglasnosti za izgradnju infrastrukture i priključaka. Materijalno i finansijski smo pomogli realizaciju ovog projekta. Republički sekretarijat je za osam stambenih jedinica izdvojio više od 300.000 KM i zbog toga im zahvaljujemo. Dobiti krov nad glavom znači imati sigurniju i izvjesniju budućnost. U narednom periodu ćemo nastojati da zbrinemo što veći broj porodica. Grad Bijeljina je otvorenog srca dočekao veliki broj izbjeglih i raseljenih”, podsjetio je gradonačelnik Petrović.
Dušan Tolj, predratni stanovnik Rakovice kod Sarajeva, kaže da je napokon sa suprugom i dvoje djece dočekao krov nad glavom.

“Krov nad glavom  znači nam puno, gotovo sve. To je garancija za mirniji život, a i čovjek se psihički bolje osjeća. Puno toga smo preturili preko glave. Zahvaljujemo Gradskoj upravi i Vladi Republike Srpske na ovoj donaciji”, istakao je Dušan Tolj.

Semberija info