U GRADSKOJ UPRAVI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA KOŠARKAŠE “BUDUĆNOSTI” :: Semberija INFO ::

 

U GRADSKOJ UPRAVI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA KOŠARKAŠE “BUDUĆNOSTI”


Prijem za šampione Republike Srpske

U Gradskoj upravi Bijeljina danas je organizovan prijem za košarkaše i trenere Košarkaškog kluba “Budućnost” - šampione Republike Srpske, koji su se plasirali u Premijer ligu BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čestitao je košarkašima “Budućnosti” na velikom uspjehu, istakavši da nije mala stvar u narednoj košarkaškoj sezoni imati dva košarkaška kluba iz Bijeljine.


“ Zahvaljujući dobroj organizaciji, požrtvovanosti, mladim talentima, košarkaši “Budućnosti” su na terenu ostavili srce, emocije i znanje. U odlučujućem trenutku preokrenuli su rezultat u završnici plej -ofa. Bijeljina će, kao grad sporta, kroz budžetski okvir, podržati Košarkaški klub “Budućnost”, kao što smo u prošloj godini to učinili i za Košarkaški klub “Radnik”. Cilj nam je da pomognemo ove klubove u trenutku kada budu imali povećane troškove tokom takmičenja u Premijer ligi BiH. Ovim mladim ljudima želim da nižu sportske uspjehe, da postanu i ostanu dobri ljudi”, poručio je gradonačelnik Petrović.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević  podsjetio je da je veliki broj kvalitetnih  igrača, koji danas igraju na regionalnoj i evropskoj sceni, poniklo iz Košarkaškog kluba “Budućnost”.
“Od srca im čestitam na postignutim rezultatima. Mi smo tu da pomognemo svima onima koji postižu zapažene sportske rezultate. Pružićemo im maksimalnu podršku. Bijeljina je bila i ostala grad košarke, jer je to najpopularniji sport u našem gradu. U ovom klubu, kao i u KK “Radnik”, ima puno domaćih igrača, te zbog toga u ovaj sport moramo puno više ulagati nego do sada. Tu mislim, prije svega, na adekvatne uslove za treniranje”, naglasio je Aleksandar Đurđević.

Dario Čojić, direktor i trener KK “Budućnost, izjavio je da je klub uspio da ostvari svoje ambicije, a to je da zaigra u Premijer ligi BiH.
“Kompletna sezona je bila i teška i lagana. U finalnoj seriji smo postigli rezultat od 3:1 i ovi momci su zaslužili da igraju u Premijer ligi BiH. Svi igrači će ostati u klubu, a planiramo još i dva pojačanja. Cilj nam je da Bijeljinu i naš klub u narednoj takmičarskoj sezoni predstavimo u najboljem svjetlu”, istakao je trener Čojić.
Milan Kajmaković, košarkaš koji već dvadesetak godina igra košarku i koji je sa svojim klubom do sada osvojio pet titula, kaže da mu je ovo, možda, i najdraža titula do sada.

“Prezadovoljan sam postignutim plasmanom. Igrače očekuje naporan rad tokom ljeta i pripreme za nastup u Premijer ligi BiH. Naš klub forsira mlade igrače. Ima tu I nas nekoliko starijih igrača. Momci su vrijedni i ambiciozni. To je koncept koji ćemo njegovati u narednom periodu. Što se tiče nastupa u Premijer ligi, o tome je rano pričati. Naš prevashodni  cilj je da ostvarimo opstanak u Premijer ligi BiH”, kaže Milan Kajmaković.

Semberija info