JU BANjA DVOROVI: OTVORENA PRVA MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA :: Semberija INFO ::

 

JU BANjA DVOROVI: OTVORENA PRVA MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA


Foto: Semberija info
Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, svečano je otvorio Međunarodnu likovnu koloniju koju prvi put organizuje JU “Banja Dvorovi”, a na kojoj učestvuje 25 likovnih umjetnika i ikonopisaca iz Republike Srpske, Srbije i Rusije.



-Počastvovan sam što otvaram ovaj kulturni događaj u našem gradu, a posebne čestitke upućujem rukovodstvu Banje Dvorovi na čelu sa direktorom Miloradom Zekićem, što ne samo da na ovaj način promovišu naš biser, Banju Dvorovi i zdravstveni turizam, nego i naš grad. Kao predsjednik Skupštine i predstavnik Grada Bijeljina, nadam se da je ovo prva u nizu likovnih kolonija koja će se održati u Banji Dvorovi i da će nam se umjetnici uvijek rado vraćati, a moja i dužnost svih nas koji obavljamo dužnosti u Skupštini i Gradskoj upravi je da podržavamo sve ono što doprinosi promociji našeg grada”, rekao je Đurđević i dodao da ga raduje i činjenica da Banja Dvorovi ima odličnu saradnju i sa Turističkom organizacijom grada. Direktor Banje Dvorovi Milorad Zekić izrazio je zahvalnost svim učesnicima kolonije i najavio da će već naredne godine, zadnja sedmica maja, biti planirana za organizovanje ovog kulturnog događaja.



-Naša dobra saradnja s Turističkom organizacijom i dosadašnje gostoprimstvo učesnicima kolonije iz prethodnih godina, izrodila je brojna prijateljstva, a rezultat je upravo prva kolonija u našojorganizaciji. Naredne godine imaćemo umjetnike i iz Hrvatske, Slovenije, Mekedonije i Crne Gore, a ovo je jedan od načina da predstavimo banjski turizam i sve ono što naš grad ima da pruži.Naši dragi prijatelji, učesnici kolonije, naši su ambasadori, a mi ćemo se potruditi da, kao i do sada, budemo dobri domaćini”, rekao je Zekić. Božidar Vitas čuvetografije, izrazio je zadovoljstvo što se ovaj kulturni događaj organizuje u Banji Dvorovi.



-Ovaj sabor vrhunskih umjetnika izrodiće brojna djela koja će krasiti zidove ustanova i institucija, ne samo u Bijeljini, nego i drugih gradova u region koje će im pokloniti tokom posjeta. Građani će moći već u petak da vide izložbu radova u Centru za kulturu, a iskreno vjerujem da će zadovoljstvo biti obostrano”, rekao je Vitas. Da je saradnja Turističke organizacije i Banje Dvorovi odlična, potvrdila je i direktorica Jasmina Abdulahagić koja je pozdravila učesnike kolonije i zaželjela im narednih nekoliko dana ostanu u lijepom sjećanju. Portparol Turističke organizacije Dragan Tešić  izrazio je uvjerenje da će pored likovne kolonije koju već nekoliko godina organizuje Turistička organizacija i likovna kolonija koju organizuje Banja Dvorovi biti tradicija na ovom području, što će svakako doprinijeti još boljem predstavljanju grada Bijeljine i Semberije. Otvaranju prve Međunarodne likovne kolonije u organizaciji Banje Dvorovi, pored likovnih umjetnika i ikonopisaca, prisustvovali su i sveštenici SPC koji su blagoslovili kulturni događaj, zatim predstavnici javnog i privrednog života grada, Bolnice “Sveti vračevi”, kao i drugi prijatelji ove Javne ustanove.

(Semberija info)