DRUGOG DANA SAJMA TURIZMA I GASTROKULTURE :: Semberija INFO ::

 

DRUGOG DANA SAJMA TURIZMA I GASTROKULTURE


Foto: Semberija info
Drugog dana  međunarodnog sajma turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2022“ ,ugostiteljski objekti i proizvođači zdrave hrane predstavili su svoje gastro proizvode. Brojni posjetioci imali su priliku degustirati  raznovrsne specijalitete.



Najviše interesovanja bilo je na štandovima gdje su bili izloženi suhomesnati proizvodi i hrana pripremljena po tradicionalnoj recepturi ali posjetioce je zanimala i ponuda zdrave hrane.

Na štandu  Udruženje žena „Beli Anđeo“ Dvorovi, mogla su se degustirati stara jela domaće kuhinje, a raznovrsna ponuda mamila je posjetioce da probaju  omiljena recepte naših baka.



-Hranu smo spremale po receptima naših majki i baka, tu su pogače i uštipci od crnog brašna, hljeb i mast sa mljevenom paprikom, štrudle i još mnogo toga. Interesovanje za našim štandom je veliko, koliko god hrane izložimo ubrzo nestane i stalno sve obnavljamo  jer ljudi vole te stare  dobre ukuse”, kaže Slobodanka Simeunović, članica Udruženje žena „Beli Anđeo“ 



Veliku pažnju posjetilaca privukao je i štand sa italijanskim specijalitetima  Udruženja građana „Rino Zandonai“ Tuzla , koji njeguju italijansku tradiciju.



-Prvi put smo u Bijeljini i utisci su predivni. Pripremili smo tjesteninu na razne načine, dosta salata i omiljene italijanske poslastice”,rekla je za Semberija info Čušević Mirela, članica ovog Udruženja.
Zapaženo učešće na ovogodišnjem Sajmu, imali su i predstavnici preduzeća A.D.Grad“ Bijeljina.

-Značajno nam je učešće na  Sajmu, jer sajamske manifestacije vidimo kao  jednu vrstu novog  trenda i novi savremeni  način poslovanja, a Bijeljinu vidimo kao značajan sajamski grad”,  istakao je Vasko Todić, stručni saradnik za marketing i odnose sa javnošću A.D.Grad“ Bijeljina.



 Svoju ponudu na ovogodišnjem sajmu predstavilo je  preko 70 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, rekla je Jasmina Abdulahagić direktorica Turističke organizacije Grada Bijeljina  i naglasila da je izuzetno zadovoljna organizacijom Sajma, kao i odzivom izlagača  jer se ove godine u izložbenoj sali za postavljanje štanda, tražilo mjesto više.



Organizator ove manifestacije je Turistička organizacija Bijeljina, a pokrovitelj Grad Bijeljina.

(Semberija info)