U Batkoviću najljepše dvorište Semberije :: Semberija INFO ::

 

U Batkoviću najljepše dvorište Semberije


Gradska uprava Grada Bijeljina ovog proljeća je prvi put raspisala konkurs za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu, na koji se prijavilo 29 građana. Komisija je posjetila sva prijavljena domaćinstva, odnosno, stanove, a pri ocjenjivanju je davala bodove na osnovu održavanja, njegovanja i urednosti dvorišta/balkona/terase, cvjetnih aranžmana dvorišta/balkona/terase, ambijentalne usklađenosti, korišćenja prirodnih materijala pri izradi detalja i ukupnog estetskog dojma. Za vlasnike najljepših dvorišta, balkona i terasa obezbijeđene su i nagrade – 1.000 konvertibilnih maraka za prva mjesta, 500 za drugoplasirane i 300 za treća mjesta.


 
Po ocjeni komisije, najljepše uređeno dvorište na konkursu je dvorište u vlasništvu Milana Marinkovića, drugoplasirano je dvorište Dragane Mitić iz Bijeljine, a treću nagradu dobio je Miloš Marković iz Hasa.

U kategoriji najljepših balkona i terasa dodijeljene su samo druge i treće nagrade. Nagrade za najljepše balkone su dobile Zorica Jovanović (drugo mjesto) i Dušica Ristić (treće mjesto) iz Bijeljine, a za najljepše terase nagrađene su Radmila Jovanović iz Bijeljine (drugo mjesto) i Sava Dakić iz Glogovca (treće mjesto).



Nagrade su uručene na zatvaranju Sajma cvijeća, a vlasnik najuređenijeg dvorišta u 2022. godini je istakao da oko uređenja velikog dvorišta, kao što je njihovo, ima mnogo posla, ali da je zadovoljstvo zbog uređenog prostora punog zelenila, nagrada za sav trud.
- U domaćinstvu nas ima devetoro, iz tri generacije, a dvorište, odnosno, okućnicu držimo urednim od kako znam za sebe. Kad uređujemo naš životni prostor, raspodijelimo poslove i to nije samo u dvorištu, jer imamo pčelinjak, voćnjak, plastenik, baštu... Ne gajimo neke specijalne vrste zelenila, ali se trudimo da naše dvorište bude „drugačije“ zbog urednosti i „duše“ koju mu dajemo svi zajedno - ističe Marinković.