UDRUŽENjE ’’PREDUZETNIK’’ OBILjEŽILO KRSNU SLAVU- SPASOVDAN :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE ’’PREDUZETNIK’’ OBILjEŽILO KRSNU SLAVU- SPASOVDAN


Foto: Semberija info
Zanatsko-preduzetničko udruženje ,,Preduzetnik'' iz Bijeljine, danas je obilježilo svoju krsnu slavu Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan.

Izvršni direktor Udruženja Milorad Stević, rekao je na svečanosti da su bijeljinske zanatlije oduvijek davale preduzetnički duh ovom gradu, te da ga posebno raduje što su tokom protekle godine, uspjeli dostići broj od  oko 2000 aktivnih preduzetnika.


 
-Krajem prošle godine  imali smo 2069 preduzetnika, što je zaista podatak koji raduje i koji ohrabruje. Imali smo 220 više otvorenih nego zatvorenih zanatsko-preduzetničkih radnji, a ono što je posebno važno istaći, jeste da je zanatstvo već nekoliko godina u našem gradu vodeća djelatnost i da je preuzelo primat od trgovine, koja polako gubi korak u konkurenciji sa mega marketima”,rekao je Stević.


 
Kada je riječ o vrstama  zanatsko-preduzetničkih radnji, Stević ističe da je sve više novih zanimanja u okviru zanatsva kao djelatnosti ali da nažalost, stari zanati sve više izumiru.

-I pored naših apela i poziva da se nešto učini kako bi se spasili stari  zanati , mi u Bijeljini od 2069 aktivnih preduzetnika, imamo samo 17 preduzetnika koji imaju validan dokument da se bave starim umjetničkim zanatima. To je zaista broj koji je alarmantan i koji nas kao društvo upozorava da se okrenemo ka podršci ovoj djelatnosti, jer narod koji nema prošlost, nema ni budućnost”, naglasio je Stević.

 Obilježavanju slave Zanatsko-preduzetničkog udruženja "Preduzetnik" u njihovim prostorijama,  prisustvovale su brojne zvanice iz javnog, društvenog  i političkog  života  Bijeljine.



Kum slave Udruženja „Preduzetnik“ bio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

(Semberija info)