U TEHNIČKOJ ŠKOLI “MIHAJLO PUPIN” ODRŽAN KVIZ OPŠTEG ZNANjA :: Semberija INFO ::

 

U TEHNIČKOJ ŠKOLI “MIHAJLO PUPIN” ODRŽAN KVIZ OPŠTEG ZNANjA


U Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” u Bijeljini  danas je u organizaciji Aktiva stranih jezika, organizovan  kviz  opšteg znanja. Znanje  su u finalu ukrstili najbolje ekipe učenika prvih, drugih i trećih razreda ove škole.

- Odlučili smo da uradimo nešto zabavno, da to bude interesantno našim učenicima i da na jedan lijep način završimo ovu školsku godinu. Kviz je na engleskom jeziku, a tema je opšte znanje. Strani jezik se najbolje uči onda kada zaboravimo da u tom momentu zapravo učimo, kada napravimo zabavnu  atmosferu”, rekao je Ognjen Stepanović, profesor engleskog jezika  i predsjednik Aktiva stranih jezika u Tehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin”.

Biljana Cvjetković, profesor engleskog jezika  ovoj školi, kaže da su ovakvi  kvizovi  dobar  način da se promoviše škola kao i rad u školi.



-Prilika je ovo i da se promoviše čitanje, jer moramo reći da danas učenici uprkos internetu, oskudijevaju u čitanju. Što se tiče nagrada one su simbolične, a za ekipu II2  koja je osvojila prvo mjesto, obezbjedićemo izlet na Sajam knjige  ili tehnike . Laskavu titulu  apsolutni šampion znanja , osvojio je  Srećko Ivanović i on će biti  nagradjen jednom monografijom. Djeca na ovakvim kvizovima pokažu zaista sjajno znanje i budu fer i kada gube i pobjeđuju”, naglasila je Cvjetković.

Kviz je organizovan u sklopu projektne sedmice, tokom koje će biti realizovane brojne aktivnosti, poput  prezentacija, predavanja i stručnih posjeta.


Semberija info - S. Nikolić