OKRUGLI STO O RIZIČNIM GRUPAMA U SAOBRAĆAJU :: Semberija INFO ::

 

OKRUGLI STO O RIZIČNIM GRUPAMA U SAOBRAĆAJU


U Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, danas je održan okrugli sto pod nazivom „Rizične grupe u saobraćaju-modeli prevencije“.


Cilj organizovanja ovog skupa jeste uključivanje svih relevantnih društvenih činilaca i institucija, kako bi se zajedničkim  pristupom radilo na podizanju svijesti svih učesnika u saobraćaju o odlukama rizičnih grupa i modelima prevencije za smanjenje rizika. Današnji događaj organizovan je u okviru  Projekat sedmice, tokom koje su učenici i njihovi profesori organizovali niz aktivnosti u cilju promocije znanja i praktičnih vještina ,rekao je  direktor ove škole Milenko Maksimović.


-Nastojimo da učenike animiramo na sve načine, da pored redovne nastave, imamo što više vannastavnih aktivnosti.Uvidjeli smo da učenici imaju želju da na taj način dolaze do novih informacija, koji je  kroz sistem obrazovanja svakako mnogo bitan. Svi oni su učesnici u saobraćaju, uskoro će polagati i vozačke ispite, tako da je ova tema u preventivnom smislu veoma značajna za njih”, naglasio je ovom prilikom Maksimović.


Učenici II 5 razreda, smejer tehničar drumskog saobraćaja, zajedno sa profesorom Marjanom Đorđić, u okviru ove sedmice, radili su na temi „Rizične grupe u saobraćaju-modeli prevencije“.

-Ova tema je generalno nastavna tema kojom se mi bavimo u toku redovnog nastavnog procesa i za koju učenici pokazuje izuzetno interesovanje. Napravili su  brojne radove na ovu temu  koje će danas imati priliku predstavati, a prilikom izrade radova, učenici su pokazali  mnogo kreativnosti “, istakla je Đorđić.

U radu okruglog stola učestvovali su  predstavnici relevantnih intitucija , osnovnih  škola sa područja Bijeljine i Ugljevika , kao i predstavnici predškolskih ustanova.

Semberija info