Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Doma zdravlja Bijeljina: Bogatiji za savremeni digitalni mobilni RTG uređaj :: Semberija INFO ::

 

Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Doma zdravlja Bijeljina: Bogatiji za savremeni digitalni mobilni RTG uređaj


JZU Domu zdravlja Bijeljina danas je uručen savremeni digitalni mobilni RTG uređaj  koji je donacija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u okviru  „Hitnog projekta kovid 19“ kog finansira Svjetska banka.

Vrijednost RTG uređaja iznosi 116.649 konvertibilnih maraka i veoma je važna donacija za Dom Zdravlja Bijeljina, ali i za sve građane  Semberije i Bijeljine, kao i za korisnike usluga domova zdravlja Lopare i Ugljevik, te dva privatna specijalistička centra porodične medicine -„S – mediko“ i „Kuća zdravlja“.



Primarijus dr Danijela Đukin, direktorka Doma zdravlja Bijeljina, istakla je da je ovo važna donacija za Dom zdravlja i da su jako srećni što su oplemenili Radiološku službu novim aparatom.
- Od  kako se pojavio kovid na ovim prostorima Radiološka služba je, sa načelnicom  dr Jelom Aleksić, obavljala oko stotinu snimaka dnevno iz razloga jer domovi zdravlja Lopare i Ugljevik nemaju Radiološku službu, kao ni privatni Specijalistički centar porodične medicine „S – mediko“.  Za ove dvije i po godine u Radiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina  urađeno je oko 26.000 snimaka na godišnjem nivou, pregledano i opisano. Jako sam ponosna na ovaj projekat i na institucije Vlade RS  koje su prepoznale ko je najteži dio posla nosio na svojim leđima pune dvije i po godine. U medicini, svake godine imate nešto novo, digitalizuje se i popravlja, a aparati koje smo mi imali u zadnje dvije i po godine su istrošeni, jer se radilo se 24 časa tokom cijele sedmice“, istakla je dr Đukin.


Semberija info - S. Jovanović