PROF.DR PREDRAG MINIĆ ODRŽAO STRUČNO PREDAVANjE U BIJELjINSKOJ BOLNICI :: Semberija INFO ::

 

PROF.DR PREDRAG MINIĆ ODRŽAO STRUČNO PREDAVANjE U BIJELjINSKOJ BOLNICI


Foto: Semberija info
Dječiji pulmolog svjetskog renomea prof.dr  Predrag Minić, održao je danas stručno predavanje u Bolnici “Sveti Vračevi”.

Tema predavanja bio je Vizing i najnovije smjernice u liječenju astme kod djece, a predavanju su prisustvovati ljekari bijeljinske bolnice I ustanova primarne zdravstvene zaštite iz Bijeljine, Zvornika, Ugljevika i Brčkog.



Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, izrazio je zadovoljstvo što je jedan vodeći stručnjak u ovoj oblasti, danas posjetio bijeljinsku bolnicu  i  kroz stručno predavanje prenio dio svog znanja mlađim kolegama.



-Veliko nam je zadovoljstvo što je vodeći dječiji pulmolog iz regije, čovjek koji je svjetski poznat i priznat, pronašao slobodno vrijeme da  prvi put  dođe u bijeljinsku bolnicu  i održi jedno značajno predavanje. Nema većeg bogatstva od zdravlja, a najvažnije je zdravlje naše djece. Sa profesorom Minićem smo dogovorili da  i dalje nastavimo dosadašnju dobru saradnju”, naglaso je Maksimović.

Profesor Minić, dugogodišnji je načelnik Službe za pulmologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Čupić” iz Beograda, nacionalni otac fleksibilne bronhoskopije kod male djece i predsjednik Evropskog kongresa za cističnu fibrozu. Sa svojim timom na Institutu za majku i dijete osnovao je Nacionalni centar za liječenje ove bolesti.



-Impresioniran sam ovom Bolnicom i drago mi je da jedna ovakva ustanova postoji u uvom lijepom gradu. Posebno me je oduševilo da je pod njenim krovom smješteno i odjeljenje pedijatrije i da su pedijatri dobili svoj pravi prostor. Bijeljina je uvijek imala odlične pedijatre i drago mi je da ste se danas okupili u ovolikom broju  da pokušate uz moju pomoć, ako je ona uopšte i potrebna ,da unaprijedite svoje znanje”, rekao je Minić.

Subspecijalista  pulmolog dr Branka Gavrić, zahvalila se direktoru Bolnice  Zlatku Maksimoviću  što ima sluha za pedijatriju i što je svojim ličnim angažmanom omogućio da  profesor Minić danas bude u Bijeljini i nesebično podijeli svoje znanje.



- Institut za majku i dijete je dežurni neparnim danima a klinika Tiršova  parnim ,a zahvaljujući dobroj volji profesora Minića naša pedijatrija ima pravo da šalje pulmološke bolesnike i tim parnim danima i professor dodje od svoje kuće. Fleksibilnom bronhoskopijom spasio je desetine malih života, vadeći strana tijela u bilo koje doba i ja mu se i na tome zahvaljujem, kao i za pomoć našoj djeci oboljeloj od teške bolesti, cistične fibroze.To je čovijek koji nam je uvijek na raspolaganju i koji je spreman da nesebično dijeli svoje znanje ali  i svoj rad sa nama”, istakla je Gavrićeva.

(Semberija info)