POČELE AKTIVNOSTI PREFARBAVANjA GRAFITA U MZ STARI GRAD :: Semberija INFO ::

 

POČELE AKTIVNOSTI PREFARBAVANjA GRAFITA U MZ STARI GRAD


Foto: Semberija info
U organizaciji Mjesne zajednice Stari grad, danas su počele aktivnosti prefarbavanja grafita na stambenim zgradama i privatnim kućama u dijelu centra grada i gradskoj zoni koju teritorijalno pokriva Mjesna zajednica Stari grad.

Prema riječima predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Milorada Jovića, akcija će trajati nekoliko dana dok se ne završi prefarbavanje grafita koji su iscrtali građani, vjerovatno mladi, uništavajući izgled zgrada.
 

„Uređenje dijelova fasada i ukljanjanje grafita sa neprimjerenim sadržajem počele su na objektima u ulicama Svetog Save, Miloša Obilića i Dimitrija Tucovića“, rekao je Jović. 

Prema njegovim riječima, bitno je istaći da će akcija biti  sprovedena sredstvima uz pomoć donacija, što je dokaz da se budi svijest naših sugrađana i pokazuje želja da živimo u uređenijem gradu.

U akciji koja je u toku, iako je danas vjerovatno i najtopliji ljetni dan u ovoj godini, učestvuju članovi Savjeta MZ Stari grad i dobrovoljci - stanari u ovoj MZ, među kojima su Zoran Zekanović, direktor Semberskih novina i odbornik Zlatan Lazarević.


 

 “Obzirom da se akcija zasniva na entuzijazmu predsjednika Savjeta MZ Stari Grad Milorada Jovića i podršci ostalih članova Savjeta, rado sam se odazvao pozivu za simboličnu podršku“, rekao je Lazarević za Semberija info.

Prema njegovim riječima, akcija je školski primjer da život lijepim čine male stvari, a da za  konkretna djela uglavnom treba dobra volja.


 

“Priča kako su pare najveći problem za konkretna djela, u Bijeljini čiji je budžet  preko 60.000.000 KM, je čista demagogija”, naglasio je Lazarević.

Svi sugrađani iz Mjesne zajednice Stari grad sve probleme u ovoj MZ mogu prijaviti u prostorijama MZ u Ulici Svetog Save, kod crkve Svetog Đorđa i na broj telefona 065924115.

(Semberija info)