RSS OBILjEŽILA KRSNU SLAVU – VIDOVDAN :: Semberija INFO ::

 

RSS OBILjEŽILA KRSNU SLAVU – VIDOVDAN


Republička stranka Srpske /RSS/ obilježila je danas krsnu slavu Vidovdan, a predsjednik RSS Mladen Petrović izjavio je da je ova stranka za kratko vrijeme postala važan društveni i politički korektiv koji podržava sve bitne ideje za opstanak i razvoj Republike Srpske.

- U politiku smo ušli njegujući porodične vrijednosti i ističući ono što je najkvalitetnije u svim društvenim segmentima. Broj ljudi koji su danas sa nama potvrđuje da smo izabrali pravi put – rekao je Petrović.

Obilježavanju slave pridružio se i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je prisutnima čestitao Vidovdan.

- Moramo se okupiti oko istog cilja, a to je odbrana Republike Srpske – poručio je Dodik.

Jedan od osnivača RSS i ugledni privrednik Slaven Ristić naveo je da će se RSS uvijek truditi da bude dio rješenja, a ne problema.

- Mi smo jedna od najmlađih stranaka, ali naša mladost je donijela energiju i kreativnost koje su nam prijeko potrebne – istakao je Ristić.

Kum slave Republičke stranke Srpske bio je doktor Momir Šarac iz Beograda.

Nakon čina lomljenja slavskog kolača u prostorijama stranke, uslijedio je slavski ručak u Etno-selu “Stanišići” kojem su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić, predstavnici boračkih udruženja, zvanice iz kulturnog i političkog života i mnogobrojni članovi RSS.

Članovima stranke koji su se u prethodnom periodu istakli trudom i radom uručene su zahvalnice.

Mnogi zvaničnici čestitali su Vidovdan Republičkoj stranci Srpske. Iako spriječen da prisustvuje slavi, ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov poručio je pismenim putem da će u budućnosti uvijek biti na raspolaganju Republičkoj stranci Srpske”.

Uz žaljenje što zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u mogućnosti da dođu u Bijeljinu, slavu RSS čestitali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.