Komemorativni skup povodom smrti Suzane Rađen Todorić: Bila je pravi profesionalac, uzor mnogima :: Semberija INFO ::

 

Komemorativni skup povodom smrti Suzane Rađen Todorić: Bila je pravi profesionalac, uzor mnogima


Uz prisustvo rodbine, prijatelja, kolega sa BN televizije i iz drugih medijskih kuća, te uz prisustvo brojnih građana, u bijeljinskom Centru za kulturu danas je održan komemorativni skup povodom smrti dugogodišnjeg istaknutogog novinara i urednika bijeljinske BN televizije Suzane Rađen Todorić.



Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, obrativši se u ime Gradske uprave Bijeljina, uputio je izraze najiskrenijeg saučešća porodici, radnim kolegama i prijateljima Suzane Rađen Todorić.
“Suzana je bila uzor mnogim kolegama, profesionalac u svom poslu, neko ko se istinski borio za istinu i pravdu u vrijeme kada je bilo teško razlikovati istinu od neistine, pravdu od nepravde. Njen dugogodišnji rad u novinarstvu na BN televiziji ostavio je nesumnjiv pečat na cjelokupan medijski prostor ovog regiona. Bila je odmjerena u nastupu, ali i odsječno se obraćala sagovornicima u razgovoru, kao pravi virtuoz novinarstva”, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović, naglasivši da je Suzana Rađen Todorić objektivno sagledavala političku situaciju na našim prostorima, istovremeno ispoljavajući tolerantnost i uvažavajući svakog sagovornika.



Vildana Selimbegović, novinar i urednik lista “Oslobođenje”,  dugogodišnja prijateljica Suzane Rađen Todorić, istakla je da je Suzana u svom poslu bila istinski profesionalac.
“Uvijek i prije svega, bila je divan čovjek, hrabra i prinicipijelna. Bila je novinar s ljudskim licem i onda kada je svojim gostima postavljala najteža pitanja. Bila je glas običnih ljudi u vremenima očaja i beznađa”, istakla je Vildana Selimbegović.



U ime radnih kolega od Suzane Rađen Todorić oprostio se njen kolega Slobodan Durmanović, istakavši da je u protekle dvadeset i četiri godine, koliko je poznavao Suzanu, ona poštovala i održavala novinarske standarde.
“Bilo je teško izdržati lažna etiketiranja i bjesomučne napade od onih koji nisu htjeli ili nisu bili sposobni da razumiju šta znači sloboda izvještavanja i sloboda govora u društvu kao što je naše. Trebalo je imati ogromnu količinu energije u ovih dvadeset i četiri godine, a Suzana je često tu energiju trošila i nauštrb svoga zdravlja”, istakao je Durmanović.



Kćerka Mia emotivno se oprostila se od Suzane Rađen Todorić, rekavši da joj je majka usadila sve neophodne vrline koje treba da krase svakog čovjeka, neizmjernu snagu, poštenje, čast i dostojanstvo.

Na komemorativnom skupu pročitani su i brojni telegrami saučešća koje su povodom smrti Suzane Rađen Todorić porodici i kolektivu BN televizije uputili istaknuti političari, javne ličnosti i mediji iz Srbije, Republike Srpske i BiH. 


Semberija Info - Lj. Ljubojević