U SJEĆANjE NA DARKA MAKSIMOVIĆA :: Semberija INFO ::

 

U SJEĆANjE NA DARKA MAKSIMOVIĆA


Sljedeće sedmice Batković će biti mjesto okupljanja ljubitelja snažnih dvotočkaša. Radi se o tradicionalnom moto skupu koji već jubilarni, deseti put organizuje Moto klub „Krečar“ iz Batkovića. Organizatori su se pobrinuli da pripreme bogat program koji će sljedećeg petka i subote u Batković privući sve simpatizere motora i rok muzike. Ne samo iz Semberije. Potvrđen je dolazak motociklista iz Švicarske, Italije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije...
 

U petak, 15. jula planirano je otvaranje kampa dok je za večernje sate planiran koncert grupe Arka. Nakon njih na scenu stupa Alen Islamović, prvi glas EX YU rok fenomena „Bijelo dugme“. Subota je rezervisana za defile kroz grad, bajkerske igre u Batkoviću a veče je rezervisano za još jedan rok spektakl. Kao predgrupa nastupaju „Supermensi“ a zvijezda večeri je jedinstveni „Van Gog“.

-Ako ste željni dobre svirke, a ujedno ste i zaljubljenici u motore, onda sljedećeg vikenda ne morate putovati nigdje drugo da bi tražili dobru zabavu, jer se u Batkoviću kod Bijeljine održava sada već, tradicionalni moto susret“, poručuju organizatori.

Podsjećamo, Moto klub „Krečar“ od 2012. godine organizuje moto susrete u Batkovću u znak sjećanja na Marka Nikolića Kreču, koji je kao motociklista nastradao u saobraćajnoj nesreći. Ovogodišnji skup će biti posvećen i Darku Maksimoviću - još jednom motociklisti koji je početkom prošlog mjeseca izgubio život.
 

-Svjedoci smo velikog broja saobraćajnih nezgoda u kojima nažalost vozači motora izvuku deblji kraj. Koristim priliku da apelujem na sve motocikliste da vode računa o brzini, da je prilagode uslovima puta i saobraćaja, da nose zaštitnu opremu i tako čuvaju i sebe i druge učesnike u saobraćaju. Vozače drugih motornih vozila bih takođe pozvao ne veći oprez, da ne koriste mobilne telefone za volanom a za sve vozače važi obaveza da se ne uključuju u saobraćaj ako su ikoliko u alkoholisanom stanju“, rekao je za „Semberija INFO“ Mirko Nikolić, predsjednik Moto kluba „Krečar“.

Semberija info