Prijem u Gradskoj upravi: Nagrade za najbolje učenike :: Semberija INFO ::

 

Prijem u Gradskoj upravi: Nagrade za najbolje učenike


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za najbolje učenike generacije osnovnih i srednjih škola u školskoj 2021./22. godini,  kao i za učenike koji su osvajali nagrade na školskim takmičenjima, te i za njihove nastavnike i profesore. 
 
Nagrađen je 21 učenik generacije osnovnih i srednjih škola, 25 učenika koji su osvojili neka od prva tri mjesta na takmičenjima, kao i 23  nastavnika i profesora koji su bili njihovi mentori i pripremali ih za takmičenja.
Gradska uprava je ove godine iz budžeta za ovu namjenu izdvojila 13.460 KM, što je znatno više u odnosu na prethodne godine, a nagrade  su u iznosima od 100 do 200KM, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.



- Ova djeca su ponos svojih  roditelja ali i ponos našeg Grada i mi smo im danas poručili da su oni nešto najbolje što Bijeljina ima. Kada govorimo o njihovim rezultatima, znamo da su oni prepuni odricanja i napornog rada, a ovo danas je samo jedno malo priznanje i dodatna motivacija da nastave raditi na sebi  i da i dalje nižu uspjehe”, istakao je Petrović.

Marko Ristić, učenik  četvrtog razreda Gimnazije “Filip Višnjić” koji je osvojio  treće mjesto na republičkom takmičenju u recitovanju, rekao je da se naporan rad i trud uvijek isplate.
- Velika mi je čast što sam danas bio na ovom divnom prijemu, a nagrada i priznanje koje sam dobio podstrek su za razvoj novih prilika i ideja”, naglasio je Ristić.


Semberija info - S. Nikolić