Branimir Andrić, predsjednik Savjeta Mjesna zajednica Pučile: Gradonačelnik je iznio niz neistina na moj račun :: Semberija INFO ::

 

Branimir Andrić, predsjednik Savjeta Mjesna zajednica Pučile: Gradonačelnik je iznio niz neistina na moj račun


Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Pučile Branimir Andrić, reagujući na nedavnu posjetu gradonačelnika Ljubiše Petrovića ovoj mjesnoj zajednici i na gradonačelnikovu medijsku objavu nakon te posjete, na današnjoj konferenciji za štampu u prostorijama Mjesne zajednice Pučile  Andrić je izjavio da je toga dana zaustavio kombajn i privremeno prekinuo žetvu kako bi dočekao gradonačelnika Petrovića.

“Sastanku je ispred Doma kulture prisustvovalo četrdesetak mještana sela Pučile. Pozvao sam gradonačelnika u salu, jer je temperatura bila izuzetno visoka, ali me on tom prilikom ignorisao. Nakon toga je, ipak, ušao u salu, gdje je bilo puno prijatnije nego napolju. Tom prilikom sam iznio sve probleme i potrebe stanovnika koji žive u ovoj mjesnoj zajednici. Gradonačelnik je tada izjavio da mu je budžet za stambeno - komunalne poslove smanjen za 30 odsto u odnosu na raniji period, te da nema sredstava za rješavanje infrastrukturnih projekata. Obećao je samo zamjenu sijalica na uličnoj rasvjeti i košenje putnih pojaseva i dvorišta oko prostorija Doma kulture i Mjesne zajednice. Nakon toga su ga roditelji djece koja pohađaju školu u našem selu zamolili  da pomogne završetak igrališta u školskom dvorištu. Nastavio je privatan razgovor i otišao je u školsko dvorište. Izgradnja igrališta započeta je prije dvije godine, ali nismo imali dovoljno sredstava da završimo taj posao, te smo se obratili za pomoć Gradskoj upravi.



Tražili smo pomoć i za završetak zvonika na pučiljanskoj crkvi, kao i za sve druge započete projekte, ali se gradonačelnik nije oglašavao i nije nam pomogao”, izjavio je Branimir Andrić, istakavši da se, sedam dana nakon održanog sastanka, gradonačelnik posredstvom društvenih mreža oglasio i, pomenuvši njegovo ime, napisao da ga “Andrić nije domaćinski dočekao i da je ubrzo napustio sastanak”.



“Ne znam kako bi se gradonačelnik upoznao sa svim ovim problemima, da ga lično tada o tome nisam informisao. On je izjavio da ne raspolaže sredstvima i da ga skupštinska većina ograničava u radu. Poznato mi je da je u budžetu Stambeno - komunalnog odjeljenja za 2021. godinu ostalo neutrošenih pet miliona KM, te da gradonačelnik nije znao da utroši ta sredstva. Kao izvršilac budžeta trebalo je da ih utroši, jer bi u  normalnim državama zbog toga morao podnijeti ostavku ili bi bio smijenjen. Gradonačelnik Petrović se u javnosti predstavlja kao domaćin, da domaćinski posluje, da drži sredstva na računu. Znamo mi da on drži sredstva građana na računu i trenutno na računu ima oko 15 miliona KM, ali nije svjestan koliku nam štetu time nanosi, jer ta sredstva su za šest mjeseci, zbog globalne krize, devalvirala za pedeset odsto”, izjavio je Branimir Andrić, istakavši da budžetska sredstva treba da budu utrošena po prioritetima i kroz izgradnju infrastrukture vraćena građanima.



“Na neutrošena sredstva plaćaju se negativne kamate bankama. Čudi me da to niko ne želi javno da iznese. Gradonačelnik želi da se predstavi kao dobar domaćin, dok sve druge kvalifikuje kao kriminalce. Prozvao je i mene zbog nedomaćinskog dočeka, iako je imao domaćinski doček”, izjavio je Branimir Andrić, istakavši da u novoizgrađenoj sali Doma kulture  još uvijek nema stolica, iako su predstavnici Mjesne zajednice Pučile pravovremeno tražili od Gradske uprave da im nabavi dvije stotine stolica kako bi mogli organizovati kulturno - umjetničke programe i predstave za učenike i mještane.

Andrić je naglasio da za protekle dvije godine ništa nije urađeno u ovoj mjesnoj zajendici, iako su slali zvanične dopise i projekte Gradskoj upravi.

On je posebno apostrofirao problem mosta na kanalu Dašnica koji je neophodno rekonstruisati nakon uređenja kanala kroz ovo selo.



“Zbog neriješenih imovinsko - pravnih odnosa, za površinu od oko 300 m2, napominjem da je i  to je obaveza Gradske uprave, selo još uvijek nema most. Sve dozvole su obezbijeđene, kao i sredstva za tu investiciju, ali, most se ne gradi. Stari most je opasan i nebezbjedan za učesnike u saobraćaju”, izjavio je Branimir Andrić, ističući da je gradonačelnik Petrović iznio neistine nakon sastanka u Pučilama, koristeći svaki trenutak za svoju političku promociju.


Semberija Info