PRIJEM ZA NAČELNIKA OPŠTINE KOČEVJE IZ SLOVENIJE :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA NAČELNIKA OPŠTINE KOČEVJE IZ SLOVENIJE


Foto
Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je juče prijem za Vladimira Prebiliča, načelnika opštine Kočevje u Sloveniji. Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim političkim temama u BiH i Sloveniji, te predstojećim predsjedničkim izborima  zakazanim za 23. oktobar na kojem će biti izabran nasljednik Boruta Pahora. Gospodin Prebilič je jedan od kandidata u izbornoj trci. 

Tokom prijateljskog razgovora bilo je riječi i o potencijalnoj saradnji Grada Bijeljina i opštine Kočevje.

Gost iz Slovenije je tokom posljednja tri dana bio učesnik, kao portparol za etiku i prevenciju korupcije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope, drugog sastanka Platforme za razmjenu među opštinama i gradovima u BiH, pod nazivom „Otvorene, transparentne i inkluzivne politike na lokalnom nivou u BiH“, koji je završen danas u hotelu „Ras“ u Etno-selu „Stanišići“.



Na sastanku su učestvali predstavnici 23 lokalne samouprave, a organizovan je u okviru projekta „Inoviranje demokratskog učešća na lokalnom nivou u BiH“, koji provodi Kongres lokalnih vlasti, uz podršku Savjeta Evrope.  Cilj ovog projekta je poboljšanje kvaliteta lokalne demokratije i promocija novih demokratskih pristupa, transparentne i inkluzivne politike, otvorene vlasti i javne etike.