BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: TRI OSOBE HOSPITALOZOVANE ZBOG KOVIDA 19 :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: TRI OSOBE HOSPITALOZOVANE ZBOG KOVIDA 19


U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 317 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 167 osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS. Radi se o 64 muškarca i 103 žene, od kojih je 36 mlađe, 86 srednje i 45 osoba starije životne dobi.

​Prema mjestu prebivališta 92 osobe su iz Banjaluke, 21 iz Bijeljine, 19 iz Trebinja, po šest iz Kneževa i Čelinca, po četiri iz Prijedora i Foče, po dvije iz Bratunca, Doboja i Ugljevika i po jedna osoba je iz Zvornika, Kotor Varoša, Laktaša, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Pelagićeva i Prnjavora. U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 75, u UKC RS 37, a u ostalim bolnicama 38. Na respiratoru su tri osobe, u UKC RS.

 Prema riječima direktora Bolnice „Sveti vračevi“, profesora dr Zlatka Maksimovića, tri pacijenta su hospitalozovana, a njihove kliničke slike su srednje teške.

Takođe, Maksimović je rekao da zabrinjava visok stepen zaraženih, od ukupnog broja testiranih, te da će već sutra biti održan sastanak kriznog štaba Bolnice, nakon kog će izdati saopštenje za javnost.