BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ IZ BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

BESPLATAN AUTOBUSKI PREVOZ IZ BIJELjINE


Foto: Semberija info

 U organizaciji Zavičajnog udruženja Tuzlaka i Crkvene opštine Požarnica, a uz podršku Gradske uprave Grada Bijeljina, 2.avgusta  biće organizovan tradicionalni Ilindanski sabor u Požarnici, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.


 
-Okupljamo se na taj dan, kako bi pokazali da nismo zaboravili naš zavičaj, a ove godine se navršava i 30 godina od egzodusa srpskog naroda iz tuzlanske regije. Želja nam je da se na Saboru okupi što veći boj ljudi, naravno ne samo iz Požarnice nego iz cijele tuzlanske regije, a svečanu liturgiju sa početkom u 17:00časova, služiće Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije. Dosta nas iz mlađe generacije njeguje uspomenu na naše korijene  i posjećuje crkvu u Požarnici, ne samo za vrijeme Sabora, nego i na druge značajne datume”, rekao je  Slaviša Vujanović potpredsjednik Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini i ovom prilikom izrazio i zahvalnost Gradskoj upravi koja, kako je naglasio, pruža podršku u obilježavanju značajnih datuma za Srbe iz tuzlanske regije.

Prema riječima paroha požarničkog Nikole Čeketića, u Požarnici trenutno živi oko stotinu Srba, u 52 domaćinstva, a prije proteklog rata Požarnica je imala par hiljada stanovnika, u oko hiljadu domaćinstava.
Za sve učesnike Sabora, organizovan je i besplatan autobuski prevoz, koji će iz Novih Dvorova krenuti u 11:30 časova, a polazak iz Bijeljine planiran je  u 12:00 časova ispred Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice .


Semberija info