NEĆE BITI POSKUPLjENjA ELEKTRIČNE ENERGIJE :: Semberija INFO ::

 

NEĆE BITI POSKUPLjENjA ELEKTRIČNE ENERGIJE


Foto: Semberija info
Uprava i zaposleni u ZEDP „Elektro-Bijeljina“ obilježili su danas Svetog proroka Iliju, krsnu slavu ovog preduzeća. Iskorištena je prilika da se okupljeni gosti upoznaju da postignutim uspjesima firme i investicijama čija implementacija je u toku.

-Ovogodišnju krsnu slavu Svetog proroka Iliju „Elektro-Bijeljina“ dočekuje u poslovnom zamahu prepunom izazova, kako onih strateških tako i svakodnevnih. Pri kraju je realizacija kapitalnih projekata vrijednih 45 miliona KM koji se tiču rekonstrukcije distributivne mreže i nabavke najsavremenije opreme u tom segmentu našeg poslovanja. Uskoro počinjemo godišnji remont preostalih devet od 26 trafostanica čijim ćemo remontom našu distributivnu mrežu dodatno osnažiti. Ukupan nivo distributivnih gubitaka na godišnjem nivou iznosi oko osam posto što je za nekoliko procenata manje od onoga što su kao prihvatljiv gubitak propisala regulatorna tijela“, rekao je Marko Mihajlović, direktor  Zavisnog elektrodistributivnog preduzeća „Elektro-Bijeljina“.



Direktor Mihajlović je istakao stabilno i pozitivno poslovanje preduzeća „Elektro-Bijeljina“. Za prvih šest mjeseci ove godine ostvarena je finansijska dobit od 150 hiljada KM uz nastavak pozitivnog trenda poslovanja.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je prvi čovjek Direkcije za javno snabdijevanje pri Elektroprivredi Republike Srpske, Zoran Vuković. On je naglasio da, u aktuelnom vremenu bremenitom izazovima, Elektroprivreda Republike Srpske ima stabilan sistem proizvodnje i distribucije električne energije.


 

-Imamo dovoljne količine električne energije za sve naše korisnike na području Republike Srpske. Do poskupljenja elekrične energije neće doći ali apelujem na naše građane na savjesno trošenje električne energije i da povedu računa o štednji. Jer, ne trebamo zaboraviti, elektroenergetska nezavisnost Republike Srpske govori koliko je zapravo jaka Republika Srpska“, rekao je Vuković.

Zavisno elektrodistributivno preduzeće "Elektro-Bijeljina" pokriva dva grada i 11 opština u Republici Srpskoj sa preko 115.000 korisnika električne energije.

(Semberija info)