U OKVIRU PANTELINSKIH DANA, NA ODUŠEVLjENjE BIJELjINACA ODRŽAN JE FENOMENALNI KONCERT SKUD-A “SEMBERIJA” :: Semberija INFO ::

 

U OKVIRU PANTELINSKIH DANA, NA ODUŠEVLjENjE BIJELjINACA ODRŽAN JE FENOMENALNI KONCERT SKUD-A “SEMBERIJA”


“JU SKUD, povodom Panelinskih svečanosti priredio je svoj cjelovečernji koncert, ovaj put sa gostima”, rekla je za “Semberija info” predsjednica SKUD-a “Semberija” Branka Savčić Marković.

Ove godine u goste su stigli prijatelji SKUD-a iz Rogatice, Udruženja za očuvanje tradicije „Stara gora“ i KUD „Vuk Karadžić“ iz Loznice.
 

“Mi ćemo se, kao i uvijek, predstaviti u punom sastavu što znači Prvi izvođački ansambl, Veliki narodni orkestar, Ansambl veterana, Ženska vokalna grupa, kao i naši solisti. Uvijek sa radošću spremamo koncert za slavu našega grada Pantelino, a još veća je naša radost što ćemo ovaj put imati priliku da budemo dobri domaćini našim gostima”, istakla je Savčić Marković.

Inače , po završetku Pantelinskih dana, kaže ona, članovi SKUD-a putuju u Belu Palanku gdje će se tri dana družiti sa društvima iz cijele Srbije.
 

“Mi ćemo tu priliku iskoristiti da Grad Bijeljinu i cijelu Semberiju predstavimo na najljepši mogući način. Uopstalom , poznato je mi kao Društvo spadamo u najbolje ambasadore našeg grada”, rekla je predsjednica SKUD-a. Kako bi ovo ljeto uspješno priveli kraju, 26. avgusta , SKUD “Semberija” kreće na dugo čekanu turneju u Istanbul gdje će učestvovati na HHI Istambul Eurasia festivalu.

“Time ćemo svakako zokružiti prvo polugodište 2022.godine. Na jesen , odnosno već u septembru, slijedi upis novih članova u sve naše sekcije, zatim postavljanje nove koreografije i tako dalje, prema našem godišnjem planu rada”, kaže Savčić Marković.
 

Prema njenim riječima, biti član JU SKUD “Semberija” je veliko zadovoljstvo, ali se mora dosta raditi.
“Ali, nakon mnogo rada uslijede i dobri rezultati, a oni donose aplauze publike. Šta još treba mladom čovjeku. Zato u septembru dođite i postanite novi član velike porodice SKUD-a”, naglasila je Savčić Marković.

Semberija info