TRADICIONALNA PANTELINSKA AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI :: Semberija INFO ::

 

TRADICIONALNA PANTELINSKA AKCIJA DOBROVOLjNOG DARIVANjA KRVI


Povodom slave Grada Bijeljina, Svetog velikomučenika Pantelejmona, DDDK „Zdravlje“ organizovalo je tradicionalnu republičku akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovom prilikom organizatori su za sve dobrovoljne davaoce ove dragocjene tečnosti koja život znači obezbijedili prigodne poklone kao što su karte za koncert Zdravka Čolića, te karte za relaksaciju na bazenima Banje Dvorovi...



Budimir Gavrić, član Upravnog odbora DDDK „Zdravlje“ Bijeljina, rekao je da je do sada 89 puta darivao krv, ali da, nažalost, neće moći darivati krv tokom ove akcije.

-Ova tradicionalna akcija za mene predstavlja puno i jedna je od pet koju organizujemo tokom godine.  U toku ove akcije sakupi se mnogo krvi, koja je potrebna našim građanima, ali ja bih najsrećniji bio kada nikome ne bi trebala krv. Nadam se da će biti dobra akcija, ali i dobar odziv. U toku jučerašnjeg dana oko 30 ljudi je dalo krv. Od ponedjeljka se akcija nastavlja. Najavljeno oko stotinu davalaca, a do sada ko god da je došao darivao je krv“, istakao je Gavrić za portal „Semberija info“.


Ovom prilikom najavio je još jednu akciju, koju organizuju zajedno  sa DDDK iz Loznice 21. avgusta na Tekerišu, povodom Bitke na Ceru.

Primarijus dr Snežana Gegić, načelnica Službe za transfuzijsku medicinu Zavoda RS , izrazila je zadovoljstvo, jer i ove godine povodom slave Grada Bijeljina imaju priliku da ugoste dobrovoljne davaoce krvi.


-Ove godine najaljeno je oko stotinu davalaca i očekujemo da će odziv biti upravo toliki. Na naše veliko zadovoljstvo, saradnja je dugogodišnja, ali ovakvu organizaciju i poštovanje davalaca nismo zaista dugo imali. Sve funkcioniše, kako je zamišljeno, davaoci su zadovoljni, a dobili su i male znakove pažnje, što je jako lijep gest od strane organizatora. Ovom prilikom čestitala bih svim davaocima slavu grada Bijeljina i poželjela zdravlje, dug život, jer je to preduslov da dolaze kod nas i da se družimo na način na koji smo navikli“, istakla je Gegićeva i dodala da zbog kovid režima i prisutnog korona virusa među populacijom imaju preporuku da ne dolaze gosti iz drugih zemalja, pa će ovaj put gosti iz Srbije i Crne Gore doći da se druže, ali, nažalost, ovaj put neće moći darivati krv.



Semberija info