IZLOŽBA OLDTAJMERA U CENTRU BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

IZLOŽBA OLDTAJMERA U CENTRU BIJELjINE


U okviru Pantelinskih dana, na gradskom trgu počeo je oldtajmer skup na kojem se ove godine okupilo 70-tak vlasnika oldtajmera, a najstarije vozilo je američki “dodž” iz 1921. godine.

Ova manifestacija organizovana je po treći put u organizaciji Oldtajmer kluba Bijeljina i Gradske uprave Bijeljina. 

Predsjednik Oldtajmer kluba Bojan Stajić izjavio je za “Semberija info” da je zadovoljan odzivom, ali i posjetom ljubitelja oldtajmera.



“Ove godine imamo goste iz Srbije, Hrvatske, Slovenije... U pitanju su veliki zaljubljenici u svoje oldtajmere, ljudi koji vole nova poznanstva, ali i putovanja. Za oldtajmere može se reći da su vozila sa dušom”, rekao je Stajić.

Vlasnik najstarijeg oldtajmera, američkog dodža ali i američkog kamiona kenvorta, Miladin Savičić iz Banja Luke izjavio je da ljubav prema oldtajmerima gaji još od osnovne škole, ističući da je tu ljubav na njega prenio njegov otac. 



“2008 . sam kupio kamion, 1989. godište. U njega sam do sada uložio 67 hiljada i sada je u sjajnom stanju”, kaže on, dodajući da je kamion u Americi platio 110 hiljada KM.

Supruga mu je, kako kaže, veliki zaljubljenik u oltajmere i velika podrška tako da redovno posjećuju ovakve manifestacije i dosta putuju. 

Osvajač je velikog broja nagrada na brojnim oldtajmer skupovima u regionu. 

Pažnju posjetioca privukli su pojedini automobili iz 40-tih i 50-tih godina. Među najzanimljivijim su brojne bube, mercedesi, tristaći, kadilaci i mnogi drugi.


Stajić je najavio sledeću Bubijadu, koja će se održati trećeg vikenda u avgustu, 19., 20. i 21. avgusta u Dvorovima, uz poziv Bijeljincima i svim Sembercima da dođu na ovu tradicionalnu manifestaciju koja okupi svake godine veliki broj ljubitelja čuvenih buba.

Oldtajmer klub Bijeljina trenutno ima 40 članova od kojih je 25 aktivnih.

Semberija info