PROSLAVLjEN SVETI PANTELEJMON SLAVA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PROSLAVLjEN SVETI PANTELEJMON SLAVA GRADA BIJELjINA


Foto: Semberija info
U prisustvu brojnih zvaničnika iz političkog i javnog života, te predstavnika gradova pobratima i drugih gostiju iz regiona, Bijeljina je danas  obilježila krsnu slavu Svetog Pantelejmona.

Nakon liturgije  u crkvi Svetog Đorđa , gradskim ulicama krenula je svečana litija do zgrade Gradske uprave, gdje je tradicionalno obavljen čin lomljenja slavskog kolača.

Građanima Bijeljine, okupljenim na platou, obratio se Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i u ime sveštenstva čestitao slavu, veliki praznik - Svetog Pantelejmona.



- Radujemo se kada praznujemo jednog divnog Svetitelja Svetog Pantelejmona koji je zaštitnik ljekara i medicinskih radnika. On je i sam bio ljekar ali je od Boga dobio dar da čuda čini, da je isjeljivao svaku bolest. Budimo braćo i sestre uvijek tamo gdje jesvjetlost, tamo gdje je dan, gdje je blagoslov Božiji i gdje su naše svetinje. Radujem se što smo danas došli u ovom broju i nadam se da će sljedeće godine biti nas još više .Neka vam je svimasrećna slava i neka vas Sveti Pantelejmon štiti svojim molitvama”, poručio je vladika Fotije.                                                                 
 
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon lomljenja slavskog kolača zahvalio se predstavnicima i delegacijama bratskih gradova, ministrima ,narodnim poslanicima i odbornicima, gostima i sugrađanima, istakavši da su svi oni svojim dolaskom uveličali slavu Svetog Pantelejmona.


 

-Bijeljina je danas centar svijeta jer ima mnogo prijatelja i mnogo gostiju..Hvala Vam svima još jednom što ste podijelili radost naše krsne slave i želim da iz naše Bijeljine ponesete najljepše uspomene i da se što češće njoj vraćate i da je zatičete još boljom, ljepšom i naprednijom”,naglasio je Petrović.

(Semberija info)