Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

23 GODINE U SLUŽBI INFORMISANjA GRAĐANA


Nezavisna televizija „Arena“ danas je proslavila svoj dvadeset i treći rođendan, ni malo, a ni mnogo za jedan ljudski vijek, kako reče Darko Milošević, osnivač i vlasnik ove televizije. Tim povodom danas su se u Televiziji „Arena“ okupili uvaženi gosti, gradski funkcioneri, ministri, narodni poslanici, privrednici, predstavnici medija, čestitajući Televiziji „Arena“ na istrajnosti i objektivnom informisanju građana Bijeljine u svim ovim proteklim godinama.

 Darko Milošević, direktor NTV „Arena“ kaže da je prošla godina bila izuzetno teška za ovu televizijsku kuću.

 „Čini mi se da mediji najviše osjećaju sve te političke i društvene promjene, jer su najdirektnije oslonjeni na sva ta zbivanja, prije svega, na privredne i ekonomske teškoće u kojima se trenutno nalazimo. Što se tiče medijske slike, ona je izuzetno komplikovana i u svemu tome treba pronaći svoje mjesto pod suncem. Neki mediji se gase, jer ne mogu izdržati tempo i konkurenciju. Neki mediji se pregrupisavaju i traže svoj originalni put za opstanak. Dolaze i neki novi, veliki medijski igrači na ovo područje, za koje nismo svjesni kakve su im uistinu namjere. Možda je taj originalni put i recept da se traje i istraje. NTV „Arena“ je danas respektabilna i stabilna televizija sa planovima i ambicijama koje ćemo pokušati realizovati već na jesen“, izjavio je Darko Milošević, direktor NTV „Arena“.
 

Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske izrazio je želju da NTV „Arena“ nastavi da radi onako kako je radila i svih proteklih godina.

„Najvažnije je da ostanu na načelima objektivnosti i objektivnog informisanja javnosti o svim događajima i dešavanjima na ovim prostorima. Vjerujem da će odgovoriti svim izazovima koji se danas postavljaju pred medije“, izjavio je ministar Ćorić, naglasivši da mediji imaju ključnu ulogu u afirmisanju svega dobrog što se dešava u lokalnoj zajednici i u Republici Srpskoj.

 Doktor Želimir Nešković, narodni poslanik, izjavio je da je lično imao izuzetno dobru saradnju sa NTV „Arena“ u proteklim godinama.

„ Odličnu saradnju imao je i Dom zdravlja Lopare s ovom televizijom. Izvještavali su o svim aktivnostima na području naše opštine, počevši od privrede, političkih dešavanja, zdravstva, kulture i sporta“, istakao je doktor Nešković.
 

Profesor dr Neđo Đurić izjavio je da je NTV „Arena“ svojim programskim sadržajem iskoračila iz lokalne sredine u širi regionalni prostor.

 „Objektivna i istinita informacija je put ka uspjehu. Odlično smo do sada sarađivali, a nadam se da će tako biti i ubuduće“, istakao je profesor doktor Neđo Đurić.

Semberija info