POČEO,,BH BEER FEST 2019“ U BIJELjINI: BIJELjINCI ODUŠEVLjENI FESTIVALOM MUZIKE I PIVA


Na oduševljenje Semberaca, u Bijeljini je u petak, 12. jula, počeo Festival muzike i piva.
 
Gradski parking kod Saborne crkve na Ledincima, gdje se festival održava, sinoć je bio prepun Bijeljinaca i građana iz drugih gradova, koji su, pored sjajne zabave, ljubitelji  dobre muzike i odličnog piva. Uživali su uz mnogobrojne pivske brendove i koncerte muzičkih izvođača, među kojima je bila i kultna sarajevska grupa ,,Letu štuke“.
 
„Spremili smo fenomenalne koncerte za ovogodišnji ,,BH Beer Fest“. Kapije za posjetioce otvaraju se u 19 časova, a ulaz je besplatan do 20.30 časova za sve dane festivala: Oni koji dođu poslije ulaz plaćaju tri KM, rekao je direktor festivala Goran Bjelcanović . Prema njegovim riječima, na festivalu u prodaji su aktuelni, premium i craft brendovi piva, a posjetiocima će se predstaviti Bavaria, Nektar, Jelen pivo, Lav, Tuborg, Tuzlanski pilsner, Nikšićko pivo, Zaječar, Union, Laško pivo, Carlsberg, Heineken i Amstel. On je izrazio očekivanje da neće biti kiše i da će vremenske prilike biti dobre, odnosno bez padavina.
 
Večeras na glavnoj bini nastupa Pero Defformero, bend koji je vjerovatno prvi sa ex-Yu prostora koji su energiju i pompeznost hevi metal muzike spojili sa turbo-folk pokretom. Ovaj bend nudi jedinstven audio vizuelni doživljaj muzike. Nakon njih slijedi koncert legende rokenrola Mladena Vujičića Tife, bivšeg pjevača ,,Bijelog dugmeta“, ,,Vatrenog poljupca“ i ,,Divljih jagoda“, a zatim će nastupizi i beogradski bluz sastav ,,Loup-Garou“. Nema sumnje da će Gradski trg biti ispunjen odličnom atmosferom, energijom i emocijama.  Na DJ bini druge festivalske večeri nastupiće brčanski dvojac Ricoshet,  te DJ  Eduy i  DJ Angelo J b2b.
 
Završnog dana  festivala muzike i piva za nezaboravan provod pobrinuće se ,,Lapsus bend“ iz Kalesije. Momci ovog benda, koji postoji pet godina, nižu uspjehe zahvaljujući talentu i dobrom glasu. Završno veče festivala nastupiće i lokalni bendovi ,,Bambi bend“ i ,,Insomnia“. Za nezaboravan provod ljubitelja elektronske muzike završne večeri ,,BH Beer Festa 2019“ zaduženi su  DJ Hampton i Helem Hejse.  
 
Program ,,BH Beer Festa“, kao i svake godine, odvija se na dvije bine: glavnoj bini (main stage) i DJ bini (DJ stage). Ove godine, kao i prošle, glavna bina u frontu je 40 m, a visine 12 m, sa odličnim ozvučenjem, modernijom rasvetom i velikim LED ekranima. Ovogodišnji BH BEER FEST 2019“ je deveti po redu.