SJEDNICA SAVJETA ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SJEDNICA SAVJETA ZA BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA GRADA BIJELjINA


Foto
Na području Semberije sve je u znaku priprema za početak školske godine, kako bi sve proticalo bezbjedno za školarce, a posebno one najmlađe, zaključeno je na sjednici Savjeta za  bezbjednost saobraćaja grada Bijeljina. Direktor Agecije za bezbjedost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović, naglasio je da će Agencija u narednom periodu provoditi projekte bezbjednosti, kako osnovnih, tako i srednjih škola i biti maksimalno na raspolaganju lokalnoj zajednici.
 
-Koristim ovu priliku da poželim srećan i bezbjedan početak školske godine,posebno prvačićima, ali i da najavim kampanju „Vozači oprez za vas, škola je za nas“. Agencija za bezbjednost saobraćaja će aktivnosti početi u četvrtak ispred škole „Knez Ivo od Semberije“, gdje ćemo prvačićima dijeliti prigodne poklone povodom početka školske godine“, rekao je Petrović i dodao da je u toku i kampanja koja se odnosi na zakon o korištenju eliktričnih trotineta, o čemu će biti više detalja u narednom periodu. Predsjednik Aktiva direktora regije Predrag Račanović, rekao je da je akcenat sjednice bio na bezjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a povodom početka školske godine.


 
-Postavljena je horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija ispred škola, a provode se i ostale aktivnosti koje su u interesu što bolje bezbjednosti u saobraćaju u zoni škola“, rekao je Račanović. On je u ime Aktiva direktora škola regije uputio apel svim učesnicima u saobraćaju, da od četvrtka, kad počinje školska godina, budu posebno oprezni, kako bi učenici bezbjedno odlazili i bezbjedno se vraćali iz škole.
 

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i pažljivi, ne samo u četvrtak, kad počinje školska godine nego i sve naredne dane, a poseban oprez je neophodan u zoni školskih objekata.

-Posebno ćemo voditi računa o horizontalnoj, vertikalnoj i svetlosnoj signalizaciji, a sve u cilju da bezbjednost naših učenika bude na što većem nivou u zoni školskih objekata“, rekao je Petrović i čestitao učenicima polazak u školu.
 
-Srećan i bezbjedan polazak u školu svim učenicima, a posebno našim prvačićima“, rekao je Petrović uz obećanje da će sve biti učinjeno da se u narednom periodu otkolone svi konstatovani nedostaci na saobraćajnicama, kao što je npr. Sremska ulica.
 
(Semberija info)