Sastanak gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica :: Semberija INFO ::

 

Sastanak gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica


Na sastanku nisu bili predstavnici svih savjeta
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas sastanak sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica sa područja Bijeljine. Međutim, na sastanak je došao samo dio predstavnika savjeta mjesnih zajednica, uglavnom onih koji nisu iz redova SNSD-a.

Tema sastanka, na koji je bio pozvan i direktor Agrarnog fonda Grada Bijeljina Zlatan Lazarević, a koji je bio opravdano odsutan, razgovarano je o prioritetima izvođenja najavljenih radova na asfaltiranju i postavljanju mreže javne rasvjete od strane Agrarnog fonda, odnosno ulaganje tri miliona konvertibilnih maraka koje je za ove svrhe na račun Agrarnog fonda uplatio Kompenzacioni fond RS.


 
Gradonačelnik Bijeljine je izjavio da će bijeljinska Gradska uprava insistirati da Agrarni fond javnosti objelodani sve spiskove gdje i koliko će novca biti utrošeno za asfaltiranje i javnu rasvjetu i po kojim kriterijumima.  
 
On je saopštio da je došao do dokumentacije u kojoj je, kako tvrdi, vidljivo da je GO SNSD preuzeo u svoje ruke sve u vezi sa ulaganjem tri miliona maraka, te da su aktivisti u savjetima mjesnih zajednica dobili pismene smjernice iz SNSD-a šta da čine i koje korake da preduzimaju.      
 
Predstavnici Agrarnog fonda istakli su da su na ovu temu već održani sastanci, na kojima su sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica razgovarali predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević. 
​  
Kako pojašnjavaju iz Agrarnog fonda, za dodjelu ovih sredstava i njihov utrošak svi zainteresovani predstavnici mjesnih zajednica isključivo će se morati obraćati Agrarnom fondu.    
                                               

Semberija info - Z. Kusmuk