KUP RS U GAĐANjU LETEĆIH META :: Semberija INFO ::

 

KUP RS U GAĐANjU LETEĆIH META


Foto: Semberija info
Lovački savez Republike Srpske i Sembersko - majevička regija danas i sutra( petak i subota) organizovali su Sabor lovaca Republike Srpske, u okviru kojeg će biti održan i 21. Kup Republike Srpske u gađanju letećih meta.



 Sabor lovaca održava se u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine, na stadionu Fudbalskog kluba “Zadrugar”, a domaćin ove manifestacije je Lovačko udruženje “Crnjelovo”.



Cvjetko Bjeličić, iz Lovačkog udruženja “Srndać” iz Stanara, kaže da je planiran bogat program ovogodišnjeg Sabora lovaca Republike Srpske.



“Ovo je 21. Kup Republike Srpske u gađanju letećih meta, a prije ovog takmičenja su po regijama, na području kompletnog Lovačkog saveza Republike Srpske, organizovana kvalifikaciona takmičenja. Ekipe koje su bile najbolje na tim takmičenjima, danas učestvuju u završnom takmičenju. Ovdje su takmičari sa područja pet regija iz cijele Republike Srpske. U Republici Srpskoj ima više od 22 hiljade registrovanih lovaca, ali se ta brojka permanentno mijenja. Lovci se takmiče u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji. Najbolje ekipe dobiće pehare, kao i pojedinci. Lovački savez se potrudio da obezbijedi i novčane nagrade za najbolje takmičare.



U program održavanja  ovogodišnjeg Sabora lovaca Republike Srpske predviđeno je i pripremanje lovačkog paprikaša, povlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, gađanje lukom i strijelom, takmičenje u lovu na prepelicu, smotra pasa, nezaobilazna “Lažijada” i tombola.

 (Semberija Info)