PODJELA TORBI I ŠKOLSKOG PRIBORA ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI :: Semberija INFO ::

 

PODJELA TORBI I ŠKOLSKOG PRIBORA ZA UČENIKE ROMSKE NACIONALNOSTI


Foto
Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin želi svim učenicima srećan polazak u novu školsku godinu. Od samog osnivanja naše Udruženje se zalaže za unapređenje položaja učenika romske nacionalnosti i već punih 17 godina Otaharin ulaže napore da djeci koja su u stanju socijalne potrebe obezbjedi udžbenike, školski pribor i školske torbe kako bi im omogući da u novu školsku godinu uđu opremljeni za nove školske pobjede.



Ova podrška je veoma bitna našim malim korisnicima i zajedno sa dugim socijalnim usluga koje su im na raspolaganju svakodnevnu Otaharin im pomaže da uprkos siromaštvu i teškim životnim uslovima žive sretniji djetinjstvo.

U skladu sa našom dobrom tradicijom 02.09.2022.godine organizovali smo podjelu školskog pribora i školskih torbi za djecu koja su korisnici usluga Dnevnog centra za djecu koja žive ili rade na ulici ili su u riziku da to postanu Otaharin.



Danas smo 145 naših drugara obradovali sa novim školskim torbama i kompletnim školskim priborom, od ovog broja njih 18 su prvačići kojima posebno želimo mnogo sreće i uspjeha u školovanju, a njihova radost je naša najveća nagrada.