KANDIDATI POKRETA USPJEŠNA SRPSKA ORGANIZOVALI SU PREVENTIVNE PREGLEDE :: Semberija INFO ::

 

KANDIDATI POKRETA USPJEŠNA SRPSKA ORGANIZOVALI SU PREVENTIVNE PREGLEDE


Foto
Kandidati Pokreta uspješna Srpska za Narodnu skupštinu Republike Srpske dr Nemanja Janković, dr Aleksandar Stevanović i magistar farmacije Živka Malić, u okviru kampanje “Izaberi zdravlje”, organizovali su danas sa Udruženjem “Dijabeta” iz Bijeljine  preventivne preglede i održali edukativno predavanje o prevenciji dijabetesa mještanima sela Banjica.



“Na ovaj način želimo da utičemo na svijest građana o značaju prevencije i upoznavanju sa faktorima rizika za nastanak dijabetesa tipa 2. Naši građani zaslužuju kvalitetniji život i zato smo u okviru kampanje “Izaberi zdravlje” krenuli od rubnog područja Bijeljine”, gdje su otežani uslovi života  i gdje su mještanima manje dostupne zdravstvene usluge”,  izjavila je magistar farmacije Živka Malić.



“Današnjom aktivnošću  spojili smo lijepo i korisno, te smo kroz razgovor sa mještanima sela Banjica saznali sa kojim problemima se oni svakodnevno suočavaju i kroz koje aktivnosti bi im ubuduće mogli pomoći”, rekao je tom prilikom dr Nemanja Janković.

Jedan od tridesetak prisutnih mještana sela Banjica, Milo Đukanović, dobio je danas na poklon aparat za mjerenje šećera u krvi i rekao da je dobio korisne savjete o pravilnoj ishrani.  

 “Ovakve aktivnosti nam mnogo znače i ovom prilikom zahvalio bih se našim ljekarima na posjeti i Udruženju što su nas posjetili i omogućili da lakše  i brže obavimo zdravstvenu kontrolu”, izjavio je on.

Predsjednica Udruženja dijabetičara “Diabeta” Bijeljina Sandra Milošević zahvalila se Pokretu uspješna Srpska, na čelu sa prof. dr Zlatko Maksimovićem, kao i ljekarima i magistri farmacije na posjeti  i stručnoj podršci. 



Dr Nemanja Janković, dr Aleksandar Stevanović i magistar farmacije Živka Malić su na listi Koalicije Narodna partija Srpske – Darko Banjac, Pokret uspješna Srpska, Prva SDS za Narodnu Skupštinu Republike Srpske.