Prijem za bokserku Dunju Vuksić: Nakon prošlogodišnje bronze, sada i evropsko srebro :: Semberija INFO ::

 

Prijem za bokserku Dunju Vuksić: Nakon prošlogodišnje bronze, sada i evropsko srebro


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović organizovao je danas u Gradskoj upravi prijem za četrnaestogodišnju bokserku Bokserskog kluba “Radnik” Dunju Vuksić, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila srebrnu medalju.

“Za semberski boks ovo je uistinu istorijski uspjeh, jer se rijetko osvajaju medalje u boksu na evropskim i svjetskim takmičenjima. Zbog toga mogu slobodno reći da je naša “zlatna” Dunja osvojač srebrne medalje na takmičenju na kojem su učestvovale takmičarke iz Rusije, Ukrajine, Irske i drugih evropskih bokserskih velesila. Nakon četiri godine treniranja boksa Dunja je pokazala nevjerovatan sportski duh i požrtvovanje. Čestitam  i trenerima koji su Dunju prepoznali kao jednog takvog sportistu”, istakao je Petrović, zaželivši mladoj sportiskinji da nastavi sa nizanjem vrhunskih rezultata u boksu.



“Vjerujem da će nas Dunja obradovati novim medaljama sa brojnih bokserskih takmičenja u budućnosti. Dunjin uspjeh čini još većim to što je u kategoriji od 54 do 57 kilograma bila jedina takmičarka iz Republike Srpske na Evropskom prvenstvu. Grad Bijeljina će sa 2.000 KM nagraditi veliki uspjeh Bokserskog kluba “Radnik” i naše takmičarke, jer su i njihovi troškovi na ovom takmičenju iznosili oko sedam hiljada KM, a to je način da im i mi pomognemo”, izjavio je gradonačelnik Petrović. 

Darko Tomić, član Uprave Bokserskog kluba “Radnik”, zahvalio se na prijemu kod gradonačelnika, istakavši  da je Dunja Vuksić puno trenirala i puno radila da bi došla do jednog ovakvog uspjeha.
“Dunja je iskazala ogromno samopouzdanje i besprijekoran sportski mentalitet, tako da je izašla kao pobjednik u mečevima sa protivnicama iz Poljske i Irske, nakon čega je u finalu pobijedila bokserku Turske. Zadovoljni smo ovim novim Dunjinim uspjehom, jer je u prošloj godini na Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju. Nadamo se da će u narednoj godini to biti zlatna medalja”, istakao je Darko Tomić. 

Dunja Vuksić se zahvalila Bokserskom klubu “Radnik” koji je, kako je istakla, vjerovao u nju i pomogao joj da ode na veliko evropsko takmičenje. Ona se tom prilikom zahvalila na velikoj podršci koju ima od tetke Danke, ali i treneru Aleksandru Lekiću koji ju je pripremao za ovo takmičenje.


Semberija Info