U GALERIJI OTVORENA IZLOŽBA NIKOLAJA RUSEVA: VJERA, NADA I LjUBAV KROZ KONCEPTUALNU APSTRAKCIJU


Bugarski slikar Nikolaj Rusev predstavio je u bijeljinskoj Galeriji djela koja su nastala na ,,Art simpozijumu Jahorina'', a ovaj umjetnik koji se izražava kroz konceptualnu apstrakciju kaže da su osnovne vrijednosti kojima se vodi u radu – vjera, nada i ljubav.
 
,,Prvi put sam u Bijeljini, a publika može da pogleda radove koji su nastali na 'Art simpozijumu' na Jahorini i Palama. U BiH i Republici Srpskoj imate veoma zanimljiv odnos prema slikarstvu, njegujete i konceptualnu umjetnost i klasične vidove likovnog izražavanja, kao i apstraktno slikarstvo. Prijatno sam iznenađen načinom na koji publika ovdje prihvata likovna djela i kako ona nastavljaju da žive kroz galerijske prostore'', izjavio je Rusev.
 

On je rekao da su vjera, nada i ljubav osnovni elementi hrišćanstva i ono čemu svaki čovjek treba da teži, te da kroz njih pokušava da pošalje poruku čovječanstvu.
 
,,Kroz te elemente trudim se da iskažem ljepotu svijeta oko sebe, ali i da svakog čovjeka dovedem u poziciju da razmisli o njihovoj vrijednosti'', naveo je Rusev.
 
On je dodao da se njegova djela mogu nazvati savremenim ikonama, ali ne u pogledu načina izrade, nego u pogledu poruka koje šalju.
 
Izložba slika Nikolaja Ruseva biće otvorena do 31. jula.

(Semberija info)