DAN OTVORENIH VRATA – INTERESOVANJE VEĆE OD OČEKIVANOG :: Semberija INFO ::

 

DAN OTVORENIH VRATA – INTERESOVANJE VEĆE OD OČEKIVANOG


Više od 120 učenika devetih razreda, iz šest osnovnih škola sa područja Bijeljine i Lopara, danas je, u okviru manifestacije „Otvorena vrata“ posjetilo bijeljinsku bolnicu, gdje su, u pratnji medicinskog osoblja obišli odjeljenja i službe u našoj zdravstvenoj ustanovi.
 
Učenici nisu krili svoje zadovoljstvo današnjom posjetom bijeljinskoj bolnici, među njima je I Meliha Hamzić iz OŠ“Sveti Sava" iz Bijeljine koja kaže :„Medicina je jedna velika nauka i trebamo je učiti i njegovati kao jezik kojim govorimo. Svaki ćošak ove bolnice ima svoju priču i mi smo da tu priču upotpunimo i učinimo boljom, rekla ushićeno ona.


 
Njena školaska drugarica Irina Marković kaže da je privlači rad na dječijem odjeljenju.
„ Veoma sam fascinirana kao i moji drugari zato što smatram da će neki od nas imati budućnost baš ovdje i da brinemo o zdravlju naših građana. Pošto imam želju da radim sa djecom, meni se najviše dopala posjeta pedijatriji i ginekologiji.“



„Menadžment Bolnice „Sveti vračevi“ smatra da nam u narednom periodu prijeti nedostatak zdravstvenih radnika i u dogovoru sa rukovodstvom škola organizovali smo „Dan otovorenih vrata“ kako bi se što veći broj učenika završnih razreda upoznao sa onim što mi radimo i eventualno upisao nešto iz zdravstvene struke u narednom periodu. Naša je obaveza da zajedno sa svim školama obezbijedimo kvalitetan zdravstveni kadar“, izjavio je direktor Bolnice „Sveti vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović.


 
Pomoćnik direktora dr Nemanja Janković kaže da je zadovoljan interesovanjem mladih za posao medicinskog radnika i da će se ovakve aktivnosti u Bolnici nastaviti.
„Mi smo danas ugostili učenike iz šest osnovnih škola i u narednom periodu pružićemo priliku i ostalim školama na području regije Bijeljina da nas posjete. Djeci moramo pružiti pravu informaciju da bi im omogućili pravi izbor budućeg zanimanja“, naglasio je dr Janković.