BOKSERSKI SAVEZI REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE POTPISALI SPORAZUM O SARADNjI :: Semberija INFO ::

 

BOKSERSKI SAVEZI REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE POTPISALI SPORAZUM O SARADNjI


Predsjednici bokserskih saveza Republike Srpske i Srbije, Slavenko Ristić i Nenad Borovčanin, potpisali su danas u Bijeljini sporazum o saradnji između ova dva saveza, čime će bokserima i bokserkama iz Srpske biti omogućeno da učestvuju u svim takmičenjima u okviru nacionalnih selekcija Srbije.
 
Borovčanin je istakao da je riječ o nastavku saradnje koja je omogućavala bokserima iz Republike Srpske da odlaze na pripreme, u kampove i budu dio sportskih seminara koje organizuje Bokserski savez Srbije.
 
- Najbolji primer je Sara Ćirković, evropska šampionka iz Republike Srpske koja je nastupala za našu reprezentaciju. Na predlog Slavenka Ristića počeli smo da organizujemo zajedničke seminare i kampove, a jedan od rezultata saradnje je i prvo kolo Regionalne bokserske lige zemalja bivše Jugoslavije, koje se održava u Banjaluci. Želimo na najbolji mogući način da promovišemo boks, te da treninzi za početnike budu besplatni, kako bi sva deca imala jednaku šansu da pobeđuju i postanu šampioni – naglasio je Borovčanin.
 
Predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske Slavenko Ristić rekao je da rijeka Drina ne treba da razdvaja, nego da spaja ljude, posebno sportiste, te da mu je drago što se gospodin Nenad Borovčanin potrudio da pomogne talente iz Srpske.
 
- Boks je plemenita vještina. Cijeli život sam volio borilačke sportove i odlučio sam da pomognem boksu, da stanem na čelo Bokserskog saveza, jer znam da imamo ozbiljnu tradiciju u ovom sportu, veoma talentovanu djecu u Bijeljini, Banjaluci, Bratuncu i drugim opštinama i gradovima. Treba ih samo prepoznati i omogućiti im da treniraju i napreduju – dodao je Ristić.
 
Predsjednik Nenad Borovčanin poklonio je ovom prilikom 15 pari bokserskih rukavica Klubu borilačkih sportova TRB, koji će u narednom periodu osnovati sekciju boksa, a mladim sportistima iz ovog kolektiva ponudio je svaki vid saradnje koji će u budućnosti doprinijeti stvaranju novih evropskih i svjetskih šampiona.