BIJELjINA – OD DANAS “PORUČIVANjE” RODNOG LISTA PUTEM “VAJBERA” :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA – OD DANAS “PORUČIVANjE” RODNOG LISTA PUTEM “VAJBERA”


Foto: Ilustracija
U Bijeljini su od danas za poručivanje putem aplikacije “Vajber” dostupni izvodi iz matičnih knjiga rođenih, vjenčanih i umrlih, kao i uvjerenja o državljanstvu, što će građanima olakšati komunikaciju sa gradskim upravama i omogućiti brži dolazak do traženih dokumenata.

Iz Privredne komore Republike Srpske je saopšteno da će novu uslugu pružati virtuelni asistent “MIA Bijeljina”, koja od prošle godine redovno odgovara na upite građana o različitim administrativnim procedurama putem “Vajbera”, “Fejsbuka” i gradskih portala, te pruža servisne informacije o radu lokalnih uprava.

U Bijeljini, putem četbota “MIA”, građani mogu da se upišu u matičnu knjigu vjenčanih, dobiju informacije o preduzetničkoj djelatnosti i društvu ograničene odgovornosti /DOO/, te utvrde pravo na stipendiranje studenata i učenika generacije srednjih i osnovnih škola.

Osim što će putem četbota moći da dobiju izvode iz matičnih knjiga i uverenje o državljanstvu, građani će imati mogućnost i da prijave komunalne probleme nadležnim službama gradske uprave.

“Četbotu će putem `Vajbera` lako moći da proslijede fotografije i video zapise, opise problema, kao i svoje kontakt podatke, ukoliko žele da ih nadležni organi dalje obavještavaju o postupku”, ističe se u saopštenju.
Bijeljina i Laktaši su prvi gradovi u Srpskoj koji su dobili svoju četbot koleginicu.

(Novi Glas)