Veliko srce humanitaraca Grosberena! :: Semberija INFO ::

 

Veliko srce humanitaraca Grosberena!


Već punih 18 godina evangelistčka parohija grada Grosberen (Grossberen) iz Njemačke prikuplja i dostavlja humanitarnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva u Bijeljini i Živinicama.

Pod neumornim vođstvom paroha Kristijana Manca parohijani Evangelističke crkve u Grosberenu svake godine tradicionalno prikupljaju i dopremaju u Bijeljinu i Živinice humanitarnu pomoć. 

Ove godine, osamnaesti put zaredom, danas će u Bijeljini humanitarci iz Grosberena, uz podršku Udruženja građana „Otaharin“, dopremiti pakete humanitarne pomoći čiji je sadržaj u vidu odjeće, obuće, higijenskih sredstava, igračaka i školskog pribora za 500 socijalno ugroženih porodica iz Bijeljine i Živinica.  Korisnici ove humanitarne pomoći su socijalno najugroženije porodice korisnici usluga UG „Otaharin“, Centra za socijalni rad i Udrženja „Vrati mi osmijeh“ iz Živinica. 

Ova humanitarna pomoć posebno je bitna djeci romske nacionalnosti koja su uključena u obrazovni sistem. Humanitarci iz Grosberena svake godine obezbijede posebne poklone za prvačiće, pakete za učenike osnovne škole i stipendije za dječake i djevojčice romske nacionalnosti koji pohađaju srednju školu, a podrška ih motivišu u daljem školovanju i razvoju.