ODRŽANA DJEČIJA SKUPŠTINA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA DJEČIJA SKUPŠTINA


Povodom završetka ovogodišnjeg izdanja Dječije nedjelje u maloj (skupštinskoj) sali Centra za kulturu ”Semberija” održana je Dječija skupština. Danas su dječaci i djevojčice, predstavnici osnovnih i srednjih škola sa područja grada imali priliku uvjeriti se kako "iznutra"izgleda skupštinska sala, saznati bitne detalje o funkcionisanju gradskog parlamenta te saznati način kako koristiti uslugu Dječije stolice.

-Zadovoljstvo je biti ovdje, na određeni način i kao domaćin i kao gost. Ovogodišnja Dječija nedjelja u Bijeljini je obilježena od strane Ombudsmena za djecu Republike Srpske, gradskih vrtića, Udruženja "Otaharin", aktiva direktora naših škola i još brojnih institucija koje se direktno ne bave pitanjem promovisanja i zaštite dječijih prava. Naši mali i mladi sugrađani će danas biti učesnici jedne jedinstvene skupštinske sjednice. Približićemo im procedure po kojima radi Skupština Grada Bijeljina a razgovaraćemo i o načinima kako da češće koristimo Dječiju stolicu u našoj Skupštini", rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Tokom svake godine, prva sedmica oktobra je posvećena promociji prava djeteta iz EU Konvencije o dječijim pravima. Na nivou Grada Bijeljina ove godine je pažnja usmjerena na promociju ”Dječije stolice”.

-Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja "Otaharin” Bijeljina je svake godine organizovao različite aktivnosti sa ciljem promocije i zaštite dječijih prava a ove godine smo pažnju posvetili dječijoj participaciji odnosno učestvovanju u društvenim procesima našeg grada. Smatramo da je velika prednost što naš grad u okviru skupštinskih kapaciteta već ima Dječiju stolicu a ovo je prilika da zajedno formalizujemo korištenje iste", rekla je Bojana Jovanović, programska direktorica Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja "Otaharin” iz Bijeljine.

Semberija info