NAKON INICIJATIVE ODBORNIKA PERIĆA POSTAVLjENA SIGNALIZACIJA ISPRED VRTIĆA „ČAROLIJA“ :: Semberija INFO ::

 

NAKON INICIJATIVE ODBORNIKA PERIĆA POSTAVLjENA SIGNALIZACIJA ISPRED VRTIĆA „ČAROLIJA“


Ispred Kluba za djecu „Čarolija“, na magistralnom putu koji vodi od Bijeljine ka Patkovači, postavljena je saobraćajna signalizacija, čime je roditeljima i djeci olakšan pristup ovom objektu, te je umanjena opasnost od eventualnih saobraćajnih nezgoda.
 
Inicijativu za postavljanje vibracionih traka i saobraćajnih znakova uputio je Gradskoj upravi grada Bijeljina odbornik Republičke stranke Srpske Danijel Perić krajem juna, ističući da je riječ o veoma frekventnoj dionici.
 
- Ovo je put koji vodi ka Janji i Zvorniku, a vrtić se nalazi uz samu magistralnu dionicu. U razgovoru sa roditeljima i vlasnicima kluba za djecu saznao sam da su se već obraćali nadležnima, ali konkretne odgovore nisu dobijali. Roditelji svakodnevno dovoze oko sedamdesetoro mališana, a problem nastaje kada treba da se parkiraju, isparkiraju ili jednostavno pređu ulicu – naveo je Perić.
 
On je istakao da je problem, nakon postavljanja saobraćajne signalizacije, i dalje djelimično riješen, jer su vozači ti koji moraju da budu svjesni da prolaze pored objekta u kojem se nalaze najmlađi i da shodno tome prilagode brzinu.
 
Vlasnica Kluba za djecu „Čarolija“ Vanina Terzić naglasila je da joj je drago što je odbornik Danijel Perić pomogao pri realizaciji navedene inicijative, te da je sve riješeno veoma brzo.
 
- Vaspitači, roditelji, djeca, svi mi više puta tokom dana prelazimo saobraćajnicu i mnogo nam znače i pješački prelaz, i vibracione trake i  upozoravajući znakovi. Na ovaj način su sigurno izbjegnute opasne situacije koje se mogu dogoditi – zaključila je Terzićeva.