NOVI USPJEH MLADIH FIZIČARA :: Semberija INFO ::

 

NOVI USPJEH MLADIH FIZIČARA


Još jedan u nizu uspjeha mladog fizičara Miodraga Ostojića, učenika III razreda Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin’’ iz Bijeljine, smjer tehničar informacionih tehnologija.

Na 4. balkanskoj olimpijadi iz fizike, održanoj od 7.do 10. oktobra, Miodrag je osvojio bronzanu medalju. Ovaj Miodragov uspjeh je ujedno i najbolji uspjeh iz fizike u istoriji postojanja bijeljinske Tehničke škole.

 
Organizator olimpijade bio je Kipar, grad Nikozija. Državu BiH su predstavljali učenici Tehničke škole, republički prvaci, Elena Mirković, učenica II razreda i Miodrag Ostojić, učenik III razreda.
Treći republički prvak, Strahinja Prodanović, učenik IV razreda, nije učestvovao zbog starosne granice.
 
Učenica Elena Mirković je za postignuti uspjeh dobila specijalnu pohvalu. Da je Miodragov i Elenin uspjeh veliki, govori i podatak da su na Olimpijadi učestvovali srednjoškolci iz 15 država i to po četiri učenika.

 
Učešće takmičara je realizovano onlajn iz škole, a sastav ekipe koja je realizovala učešće na takmičenju činili su: Jovica Marinković, profesor informatike, Biljana Cvjetković, profesor engleskog jezika, Strahinja Prodanović, maturant, te profesori fizike Stana Petrović i Jelena Milanović’’, potvrđeno je iz Tehničke škole ,,Mihaljo Pupin’’ iz Bijeljine.