Obilježen Međunarodni dan prosvjetnih radnika u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Obilježen Međunarodni dan prosvjetnih radnika u Bijeljini


Večeras je u svečanoj sali „Moskva“ u Etno selu Stanišići Bijeljina u organizaciji Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske, regionalnog odbora Bijeljina organizovana , drugo po redu Prosvetno sindikalno veče, povodom obilježavanja Međunarodnog dana prosvjetnih radnika.

Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS, kazao je da su se večeras okupili da prikažu svu ljepotu prosvjetnih radnika, njihovog poziva i zanimanja.
 

 -Kroz prigodan program pokazaćemo Semberiji, Majevici i cijeloj Republici Srpskoj, da smo pravi ljudi na pravom mjestu i da zaslužujemo da učimo i vaspitavamo našu djecu, našu omladinu, da dobijemo prije svega dobre ljude, a samim tim i dobre stručnjake šta god oni radili“, istakao je Gnjatić.
 

Slobodanka Damjanović Gajić, predsjednica regionalnog Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS, regija Bijeljina rekla je da je „Veče prosvjetnih radnika“ samo jedno u nizu aktivnosti koje sindikalne organizacije provode povodom Međunarodnog dana prosvjetnih radnika.

-Pored aktivnosti, koje se organizuju povodom Međunarodnog dana učitelja, učitelji, odnosno sindikalne organizacije svakodnevno vode borbu za bolji položaj učitelja u društvu. Ovom prilikom, želim da najavim da će se 18. oktobra održati još jedno prosvjetno veče, koje će biti organizovano u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina u organizaciji regionalnog Sindikata obrazovanja, nauke i kulture i našeg kolege, učitelja, Milana Nikolića“, kazala je Slobodanka Damjanović Gajić.
 

Srđan Damjanović, profesor na Fakultetu Poslovne ekonomije u Bijeljini, rekao je da je prosvjetno veče prilika da se razmjene iskustva vezana za nastavu i početak nastave, te da se razmotre i problemi koje svaka škola ima.

-U toku prethodne školske godine, nije bilo velikog broja oboljelih, ali osjetile su se posljedice korone u znanju učenika. Kod njih se osjetilo „opuštanje“ po pitanju nastave i znanja koje su učenici i studenti postigli. Ova godina je, godina tog oporavka i nadamo se da će biti bolja, prije svega nadamo se da neće biti tih pandemijskih uslova, kao što je bilo u proteklom periodu“, istakao je profesor Damjanović.
 

Biljana Cvjetković, profesor engleskog i član Sindikata, predsjednica Sindikata Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ Bijeljina i član regionalnog odbora, rekla je da su ovogodišnji peti oktobar proslavili „kvalitetnom“ diskusijom i panelom u Banjaluci.

-Na panelu se govorilo o budućnosti obrazovanja, ali i o trenutnom stanju u obrazovanju. Iznijeli smo brojne probleme i nadamo se da će vlast Republike Srpske, mnogo više sredstava i vremena ulagati u obrazovnu politiku Republike Srpske i u kadar koji se ovdje obrazuje i radi“, naglasila je Cvjetkovićeva.