Počinje sportska jesen :: Semberija INFO ::

 

Počinje sportska jesen


Jesen je stigla. Za ljubitelje sportskih takmičenja to znači samo jedno – početaknove sezone u dvoranskim sportovima. Ove, 2022/23. sezone građani Bijeljine će imati priliku pratiti nastup nekoliko gradskih ekipa u elitnom rangu bh. sporta. U novoj sezoni, Bijeljina će imati dva košarkaška kluba u Premijer ligi BiH. KK „Radnik“ je prošlu sezonu. kao povratnik u elitni rang bh. košarke. odigrao ne toliko dobro. ali su na kraju uspjeli izboriti opstanak i priliku da ove sezone pokažu da zaslužuju status premijerligaša. Osnova ekipe je ostala iz prošle sezone. uz najavu nekoliko pojačanja. MiroslavTodić, nekadašnji košarkaš Radnika, novo je lice na klupi bijeljinske ekipe.

-Iskustvo koje je stekao u brojnim klubovima i saradnja sa ozbiljnim košarkaškim stručnjacima svakako će mu omogućiti da svoje bogato znanje prenese na naš klub i igrače koji će braniti boje ,,Radnika'' u sljedećoj sezoni“, saopštili su za ,,Semberske novine'' iz KK „Radnik“.


Košarkaški klub „Budućnost“ drugi je premijerligaš iz našeg grada. Prošle sezone, pobjedom protiv KK „Slavija“ u plej ofu Prve lige RS izborili su plasman u Premijer ligu BiH i tako okončali izuzetno uspješnu sezonu. Ekipa ,,Budućnosti'' je, i na klupi i na parketu, zadržala kostur ekipe iz prošle sezone. Uz standardne Erkića, Peljtu, Jovanovića, Božovića, Džafića, ekipu su pojačali Adi Zahiragić i Njegoš Sikiraš. Tokom pripremnog perioda, do izlaska ovog broja „Semberskih novina“ trener Josip Pandža svoju ekipu je uigravao protiv ekipe KK „Cedevita junior“ iz Zagreba, ,,Borca'' iz Banjaluke, ,,Vrijednosnica'' iz Osijeka, ,,Metalca'' iz Valjeva i ,,Slobode'' iz Tuzle. Povodom Dana grada, 24. septembra, KK „Budućnost“ je dobio Zlatnu značku grada za ostvarene izuzetne sportske rezultate, razvoj i afirmaciju sporta na teritoriji grada Bijeljina.

 
Odbojkaški klub „Radnik“ spremno dočekuje novu sezonu. Prošlu sezonu su završili na petom mjestu Premijer lige BiH sa omjerom 10 pobjeda i osam poraza. Ekipa je dodatno pojačana kako bi se u novoj sezoni ostvario još bolji rezultat. Uz novog trenera (Vladimir Šarenac) potpisali su još Milan Koprivica, Luka Blagojević, Miodrag Marinković i Vuk Medenica.


KMF „Radnik MD Shop'', nakon što se prošle sezone, bez upisanog poraza, praktično prošetao kroz Prvu futsal ligu RS, iskoristio je ljetnju pauzu i doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja u svoj tim. Davor Arnautović, Nikola Vićić, Nikola Vlačić, Dejan Pavlović i Vladimir Džombić su imena koja poznavaocima prilika u futsalu govore da ,,Radnik'' u eliti bh. futsala neće igrati epizodnu ulogu.

-Grad Bijeljina svake godine povodom Dana grada, 24. seprembra, nagrađuje zaslužne kolektive i pojedince. Ove godine je KMF „Radnik MD Shop“ nagrađen Zlatnom značkom grada Bijeljina. Takođe, treba istaći da je i kapiten našeg tima, Cvijetin Cile Pavić  dobitnik zlatne značke. Oba ova priznanja su pokazatelj da su zvaničnici, koji vode naš grad, uvidjeli da je naš klub jedan od najboljih ambasadora Bijeljine u Republici Srpskoj i BiH. Ove nagrade su nam samo vjetar u leđa da nastavimo dalje“, rekli su za ,,Semberske novine''  u KMF „Radnik MD Shop“.

Semberija info