BIJELjINA JE OD DANAS NA SVJETSKOJ MAPI UMJETNOSTI U OSLIKAVANjU MURALA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA JE OD DANAS NA SVJETSKOJ MAPI UMJETNOSTI U OSLIKAVANjU MURALA


Grad Bijeljina je upravo ugostila pet regionalno poznatih, vrhunskih umjetnica - Jana (Beograd, Srbija), ojoMAGico (Rijeka, Hrvatska), Sunita (Sarajevo, BiH), TKV (Beograd, Srbija), MoveRama (Bijeljina, BiH) i polaznici Slikarske radionice "Sfumato”, koji će zajedno sa  svojim majstorom Spomenkom Đekićem  na šest lokacija – fasada u Bijeljini ostaviti trag u vremenu i prostoru svojim viđenjem i doživljajem svijeta, slaveći umjetnost, mir, ravnopravnost i različitost. Nermin Zejnilović, menadžer projekta, ispred i-dijaspre se zahvaljuje svim sponzorima koji su podržali ovaj projekat, a koji Bijeljinu stavlja na svjetsku mapu umjetnosti.



Ogromnu zahvalnost dugujemo: Grad Bijeljina, Turističkoj agenciji Bijeljina, i-dijaspora, salon ljepote “Sensa”, Slavenko Ristić lider Republičke stranke Srpske, Advokatska kancelarija “Stevanović”, Pozorištance “Maslačak” Bijeljina, “Lokalna fondacija” Bijeljina, te volonterima koji su nesebično pružili podršku tokom realizacije projekta.Zajedničko za sve umjetnike je da će misli i zamisli oslikavati bojama kompanije Colorit, porodične firme iz Banja Luke, koja već više od četvrt vijeka postojanja proizvodi fasade, fasadne boje, unutrašnje boje, hidroizolacione materijale, ljepila za keramiku  i premaze za drvo, koji su povezani jedinstvenim sloganom: Paleta kvaliteta!



Ova kompanija, koja nesebično i bezrezervno podržava umjetnost, a umjetnost može da bude ono što učinimo da i drugi vide, obezbedila je kvalitetan materijal za pripremu zidova i naširoko poznatu visokokvakitetnu boju za beton – AKRONAL.

Ovo nije prvi put da kompanija Colorit podržava stvaraoce  iz ove sfere umjetnosti i da murali, koji krase fasade Banja Luke, Doboja, Šipova su takođe oslikani bojama Colorit -a.



“Biti umjetnik ili umjetnica znači vjerovati da život nije siv i to je bilo presudno da podržimo ove divne umjetnice. Isto tako, podržali smo napore umjetničke radionice Sfumato iz Bijeljine, koja je organizator, a u našoj odluci ima i zahvalnosti za sve naše kupce i korisnike iz Bijeljine i Semberije da njihov grad učinimo koloritnijim mjestom za život“. Poručuju iz Colorita