VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“: POČELO JE SA TENISOM... :: Semberija INFO ::

 

VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“: POČELO JE SA TENISOM...


Tokom narednih pet dana, od 17. do 21. oktobra JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" će upriličiti veliki broj manifestacija sa ciljem obilježavanja Nedjelje zdravog života. Uprava vrtića je prije nekoliko godina donijela odluku  da jednu radnu nedjelju posvete promociji zdravog života. Tada je počela jedna lijepa priča u kojoj vaspitači „Čika Jove“,  zajedno sa djecom i roditeljima, organizuju različite aktivnosti koje se izvode sa ciljem formiranja zdravih životnih navika kod naših najmlađih sugrađana.



-Jako je važna saradnja koju smo uspostavili sa roditeljima naše djece. Danas smo imali „Sportski dan“ u kojem je jednu našu vrtićku grupu posjetio tata jedne djevojčice koji je trener u Teniskom klubu „AS“. On je predstavio svoj trenerski poziv, odgovarao na brojna dječija pitanja a potom su svi zajedno u dvorištu vrtića imali priliku da se oprobaju u bijelom sportu. Saradnja koju imamo sa roditeljima je konstantna tokom cijele godine ali se u pojedinim periodima kao što je ovaj ona posebno intenzivira“, rekla je Maja Perdan Ilić, pedagod Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“.



Pored sportskih aktivnosti biće organizovane i brojne radionice koje će popularisati kulturu zdrave ishrane. Tako će mališani biti dijelom priča „Simpatično voće na izložbu hoće“, „Povrće je zdrava hrana, jedimo ga svakog dana“, „Ako želiš biti imun, iscijedi jedan limun“, „Moja šarena zimnica“, „Zdjela puna vitamina“... U okviru Nedjelje zdravog života biće obilježen i 20. oktobar - Svjetski dan jabuke a u petak, posljednjeg dana ovogodišnje sedmice posvećene razvijanju zdravih životnih navika biće upriličena i pozorišna predstava „Razigrano povrće“.

(Semberija info)