ODVOŽENjE KABASTOG OTPADA OD 24. DO 30. OKTOBRA :: Semberija INFO ::

 

ODVOŽENjE KABASTOG OTPADA OD 24. DO 30. OKTOBRA


AD „Komunalac“ Bijeljina, će u periodu od 24.10. do 30.10.2022. godine u dane redovnog odvoza komunalnog otpada, po „Programu prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada iz stambenih, poslovnih i drugih objekata na teritoriji Grada Bijeljina za 2022. godinu“, odvoziti kabasti otpad (plan je na linku: https://komunalacbn.com/info-centar/raspored-odvoza-komunalnog-otpada).

Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili posuda za odlaganje komunalnog otpada, odakle će ih ekipe AD „Komunalac“ Bijeljina ukloniti. Akcija odvoza se tradicionalno sprovodi  u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada, treba da se jave AD „Komunalac“ Bijeljina na telefon 055/241-480, kako bi obavjestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. AD „Komunalac“ Bijeljina apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama.
 
Na ovaj način se sugrađanima omogućava da se na odgovoran način riješe nepotrebnih kabastih stvari. Time se sprečava odlaganje otpada na zelene i druge nepredviđene površine, a samim tim i formiranje „divljih deponija“.

Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne spadaju u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstva, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično. Krupnim i kabastim otpadom se ne smatra: iskopani materijal, građevinski otpad, šut, šljaka, pepeo, ostaci vozila (karoserije) i slično.